‘Türk’e kefen biçenin...’

Cuma hutbesinde: “Yolsuzluk operasyonu ABD’nin ve İsrail’in işidir.” demiş Van’da Belediye Camisinin (“Camiinin” değil!) imamı Rahmi Arvas. Neymiş biliyor musunuz? Müslümanlar arasına fitne fesat sokmak istiyorlarmış.
ABD ve İsrail, yolsuzlukların ortaya çıkarılması için Müslümanlar arasına fitne fesat sokuyorsa başımızın üzerinde yeri vardır! Gerçek Müslüman-Müslüman maskesi takmışlar belli oluyor.
İmam, aklı sıra partizanlık yapıyor. Cami cemaati aptal ya... İmam Allah adına konuşuyor, herkes sessiz dinleyecek ve kabul edecek söylediklerini... Bunu bekliyor.
O camide kimlerin namaz kıldığını kim bilir? İçlerinde imamdan daha bilgililer vardır; irfan sahipleri vardır; hak gözleri kapanmamışlar vardır.
Allah’la aldatanlardan korkarım derim her zaman... R. T. Erdoğan’ı Allah’ın yeryüzüne gönderdiği bir elçi gibi görenlerle karşılaştığımı yazmıştım!
Van’da “gıybetçi” bu imamın ardında namaz kılmayanları kutluyoruz.
İmamın ve Van müftüsünün soyadı “Arvas” olduğuna göre, muhtemelen soyları Arvasîlere dayanıyor. Arvas köyü, Van’ın Bahçesaray ilçesinin yakınında, Müküs Çayına bakan tepe üzerindedir, köye gitmiş, merhum İbrahim Arvas’ın evinde misafir olmuştum. Necip Fazıl da köye gelmiş ve aynı odada misafir olmuş. Zamanında yazmıştım.
Necip Fazıl’ın mürşidi Abdülhakim Arvasî (1860-1943) ( “Türk”ün hakkını teslim eden ve “Türk’üm” deme faziletini gösteren bir mürşittir!) ve ünlü fikir adamı Seyyid Ahmet Arvasî (1932-1988) de o köyden çıkmadır. Seyyid Ahmet Arvasî’nin 25. ölüm yıldönümü 31 Aralık... Onun “Türk-İslâm Ülküsü” üç cilt hâlinde bir arada yeni çıktı... (Bahsedeceğim.)
Yolsuzluk soruşturmalarının Anadolu’daki yankısını öğrenmek için araştırıyordum. MHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü ile konuştum. Hüseyin Sözlü: “Allah bize yardım ediyor. Halk iktidarın gerçek yüzünü gördü... Başına gelecekleri idrak etti ve AKP’den yüz çevirmeye başladı. Bize büyük tevecüh var. Allah’ın izniyle Ceyhan sınırlarını aşıp bütün Adana’nın hâdimi olacağız!” diyor.
Bir de ilçe başkanına sordum. MHP’den Yerköy Belediye Başkan adayı Ferhat Yılmaz, AKP’ye oy veren halk kesiminde tereddüt olduğunu ve artık AKP’ye oy vermeyeceklerini açık açık söylediklerini ve hatta kayıtlı AKP’lilerin istifa ettiğini belirtti. Yine: “Oradan beslenen fanatikler savunma mekanizması geliştirmişler, suçu ABD’ye, İsrail’e yıkıyorlar.” dedi.
Atsız, bir şiirinde “Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur!” der. “Korkunç ölüm” mecazî... Bir daha ayağa kalkamayacağını ifade ediyor.
“Türk”ü yok sayıyorlardı! Allah öyle bir musibet verdi ki... Neyse...
Günün sözünü F. Gülen Hoca söyledi:
“...hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar.. Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkân vermesin.”
Hırsızı yakalamayıp da yakalayanların üzerine gidenler kimler? Yolsuzluk ortaya çıkınca kimler telaşa kapılıp bürokrasiyi dağıttıysa, deyip geçlim.

Yazarın Diğer Yazıları