Türk düşmanı biri!

Etyen’in nasıl bir Türk düşmanlığı yaptığını şu satırlar göstermiyor mu? “Muhtemelen Türk kimliğinin tahayyülünde Ermeniler birer ucube...Onlar insan değiller...” (Zaman, 19 Ocak 2011)
Eski Sovyet bağımlısı ideolojik sapkınlar bile Etyen’in yaptığını yapmadı.
Bu sözleri Etyen ne zaman yazdı?
R. T. Erdoğan’ın Kars’taki “ucûbe” heykele “ucûbe” dediği sıra... Yazısının başlığı da “Ucubeleşme”. Bana diyecek şimdi, bu sözün başı ve sonu var... Baştan sona tekrar okudum. Adamın derdi “Türk”le... Savcılar bu gibi durumlarda Türk Ceza Kanunu’nun ırkçılık ve ayrımcılık suçunu düzenleyen maddelerini işletmiyorlar mı?
Adam “Türk” olmayı suç sayıyor. Türk, Ermeni’ye düşmanmış, insan bile saymıyormuş. Korkunç bir iftira... Sen kendi soydaşınla bile “Türkleşti” diye aynı arabaya binmedin. Hatırlarsın... Levon Panos Dabağyan, sen ve Hrant’ı Ankara’da Meclis’te bir komisyonda görüşmeye çağırmışlardı. Hrant’la beraber Dabağyan’ı aşağılamak istediniz. Dabağyan Bey’le Cağaloğlu’nda karşılaşmış ve sormuştum. Hâdise aynen böyle.
Adamım Ermenistan intibalarını yazmıştı. Diyor ki:
“...Ermenilere göre tehcir olayının sorumlusu Türk milliyetçiliği iken; Müslümanlar ve Araplar, Ermenilere yardımcı olan kara gün dostları olarak kabul edilmekteler... Nitekim bir Taşnak Partisi sorumlusunun gururla belirttiği gibi, Erivan yaklaşık 250 yıldan bu yana “Müslüman’ı olmamasına rağmen camisi olan tek başkent.” (“Ermenistan izlenimleri”, Zaman, 17 Aralık 2004)
Bunun cevabını işin uzmanı verecek: Sinan Oğan. ASAM Başkanı bizzat Erivan’a gidip incelemiş. Daha önce yayınlamıştım... Bakın, Etyen’in art niyetini nasıl ortaya çıkarıyor:
“... Sayın Mahçupyan’ın ya tarih bilgisi son derece zayıf veya her söylenene inanacak kadar naif birisi. Ermenistan daha bu yüzyılın başlarına kadar Revan Hanlığı olarak bilinen Türk idaresindeydi ve Ermenistan nüfusunun çoğunluğu da Türklerden oluşmaktaydı. Daha 1920’lere kadar Ermenistan’da orta ve büyük ölçekli 20’ye yakın cami ve yüzlerce küçük mescit faaliyetteydi. Bugün hâlen açık olduğu ileri sürülen başkent Erivan’daki Gök Mescit (...) İran tarafından onarılmıştır. Ancak yine de ibadete açılmamıştır.
Neoİslâmcılar onun koltuğundan, o Neoİslâmcıların koltuğundan geçindikten sonra mesele yok görünüyor... Kimse yalanını, “Türk” düşmanlığını yüzüne vurmayacak sanıyor.

***


Sinan Oğan şimdi milletvekili. İki gün önce kendisini aradım. Etyen, “Ermenistan ötekini öğrenmeye çalışıyor” diyor. Yalan! Çünkü Ermenistan’da “öteki” yok. S. Oğan gördüklerini söylüyor: “Türk ve Müslüman kimseyi bırakmamışlar. Sadece Ermenistan içinde değil, işgal ettikleri Türk topraklarında da. Kürtler de Müslüman olduğu için katledilmişler, kaçabilenler Azerbaycan’a sığınmışlar.”
Ey İslâmcı geçinenler! “Şeytan”ın vesveselerine ne zamana kadar kanacaksınız!
Kime söylüyorum ki ben!

Yazarın Diğer Yazıları