TMSF kimin kuruluşu?

TMSF, borcu olanın üzerine gidiyor, elindeki şirketleri alıyor, ve başlarına AK Parti’ye destek verenleri getiriyor. İşin ehliyse elbette getirebilir. Ama bütün el konulan kuruluşlar, Ak Parti destekçilerinin arpalığı hâline getirilmiş durumda.
Özellikle basın-yayın organları tamamen Ak Parti’nin emrine sunuluyor.
Bu kuruluşlar borç karşılığı elden çıkarılmak zorunda... Arpalık olan şirketleri kim alır? Hele basın-yayın organlarını? Yine Ak Parti’ye destek verenler alacaktır. Onlara da dolaylı imkân sunulursa...
TMSF’nin açılımı: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’dur. Bu kuruluş niçin vardır?
TMSF, 22 Temmuz 1983 tarihinde yürürlüğe giren Bankalar Kanununa dair 70 sayılı Kanun Hükmünde Kararnâme ile “bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmek amacıyla tüzel kişiliği haiz olarak” kurulmuş.
Maksat tasarruf sahiplerinin haklarını korumak.
Önemli bir ayrıntı: TMSF, eskiden T.C. Merkez Bankası bünyesindeyken sonra Başbakanlığa bağlanmış.
TMSF, tam bir “yandaş fonu” gibi çalışmasını anladınız mı? Her ne kadar 2005’te “Özerk yapıya kavuşturuldu.” dense de Başbakan, doğrudan müdahil. Örnek mi?
Akşam gazetesi TMSF’ye geçiyor. Yönetim değişiyor. Yayın koordinatörü olan zat aynen şunu söylüyor: “Beni TMSF getirmedi. Başbakan getirdi.”
Biz isimlerle ilgili değiliz... Pozisyona bakarız. Gazeteci arkadaş açık açık söylemiş işte!
Başbakan’ın beklentisi var ki getirdi. Hakkını vermek zorunda gazeteci; yoksa onu anında gönderir ve yerine “mutî” birini mutlaka bulur.
AKP’nin Fon’a geçen basın-yayın organlarını doğrudan “yandaş” yapması, kendisi için de tehlikeli... İnandırıcılık kaybolur. Sadece şunu isteyebilirdi Başbakan: “Sizden beni göklere çıkaran gazetecilik yapmanızı istemiyorum, doğruları yazmanızı, icraatımızı da görmenizi istiyorum.” Öyle olmuyor. Kendisine aşırı övgü düzenlere itibar ettiğinin en bariz örneği yanına aldığı yeni gazeteci başdanışman... Ne hayır beklersiniz ondan!
TMSF’de 400 dolayında kişi çalışıyor. 2013 yılının personel gideri 38 milyon 850 bin lira.
Çalışanlar işlerinin ehli mi? İstihdam fazlalığı var mı?
Ve... Çalışanların en düşük ve en yüksek aylıkları nedir ve hangi kriterlere göre belirleniyor? Bana içeriden gelen bilgilere göre, çalışanlara çok yüksek aylık veriliyor. Hak ettikten ve emsaline uygun olduktan sonra sözümüz olamaz. Ama anlatılan birtakım hikâyelerden anlıyorum ki, bizatihi TMSF “arpalık” ...
Halkı yolsuzluklardan korumak için kurulmuş bir müessese şeffaf olmalı değil mi? Köşem açık...
Borçlu olan şirketlerin borçlarına karşılık ellerinden gazetelerini, televizyon kanallarını al, başlarına “yandaş” getir, istediğin gibi propagandanı yaptır, sonra “yandaş” olanlara sattır, düzen aynen devam etsin...
Bugünün yarını da var!

Yazarın Diğer Yazıları