'Tek adam' nizamına kurban edildik!
"Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi" dedikleri tek adam rejimine geçişimizin dördüncü yılındayız. Geldiğimiz yere bakın siz.
Her şeyiyle çürümüşlük. İnsanlar birbirlerine güvenlerini yitirdiler. Sadece ekonomik çöküşe bakmayalım. Ahlâken de çöktük. İrtikap, cinayet, tecavüz... Ne ararsan var. Bir senaryo yazsalar, bir film çekmek isteseler, bitişin, çöküntünün bu kadarı bile senaristlerin aklına gelmez.
Bütün bunlar, İslâmı nasıl anlıyorlarsa artık, kendilerine göre "şer''î nizam" kurmak isteyen Zat-ı Muhterem ve "bey''atçılar"ı zamanında oluyor.
Dönüp bir bakmalılar... Nerede yanlış yapıyoruz ve hakikaten biz İslâmı temsil ediyor muyuz?
Ak Parti 2002''de iktidara geldi. Ne vardı da 2011''e kadar istikrarlıydık, bir sıkıntı yoktu. Hadi biraz daha ileriye alalım, 2013''e kadar böyleydi. Ne değişti de giderek hem yalnızlaştık, hem fakirleştik, hem ahlâkî erozyona uğradık?
Önce R. T. Erdoğan''ın "tek adam"a yürüyüşünün kilometre taşlarını hatırlayalım:
Tarih 10 Aralık 2016: Başbakan Binali Yıldırım''ın da aralarında bulunduğu AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan anayasa değişikliği teklifi TBMM Başkanlığına sunuluyor. Değişiklikteki esas, cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle ilişkisinin devamının sağlanması.
Tarih: 10 Şubat 2017: Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan, Anayasa değişikliği teklifini TBMM''de görüşülüp oylandıktan sonra onaylıyor.
Tarih 16 Nisan 2017: Halk oylamasından yüzde 51,41 oranında "evet", yüzde 48,59 oranında "hayır" oyu çıkmasıyla Anayasa''daki, "Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir." hükmü kaldırılıyor ve cumhurbaşkanı seçilen R. T. Erdoğan''a parti üyeliğinin yolu açılıyor. Böylece "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ne, halk diliyle "tek adam" rejimine geçilmesine karar veriliyor.
AK Parti Genel Merkezi''ne gelen R. T. Erdoğan, 979 gün aradan sonra üyelik beyannamesini imzalayarak AK Parti''ye üye oluyor.
Tarih: 24 Haziran 2018. Erken seçim kararı alınıyor. Aynı gün cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandığa gidiliyor. R. T. Erdoğan, yüzde 52,38 oy alarak yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oluyor.
Bu oylamada şaibe çok, tartışma çok. Bu tartışmalara şaibelere girmeyelim. Seçimleri yakından takip etmiş ve yazmıştık.
Aynı günkü milletvekilliği seçimi aynı zamanda ittifaklar seçimidir. "Cumhur İttifakı" tek adam kanadı, "Millet İttifakı" muhalefet kanadı idi. AK Parti 42,28 oy alıyor. Cumhur İttifakı''nın toplam oyu ise yüzde 53,6.
Tarih: 9 Temmuz 2018: R. T. Erdoğan, TBMM''de yemin ediyor. Ardından artık "Saray Kabilesi" diye anılacak hükûmet üyelerini açıklıyor.
Bir garabet de burada... Bir tarafta Saray Hükûmeti, bir tarafta halkın temsilcisi olması, halk adına karar vermesi gereken 600 kişilik bir Meclis var. Neticede Saray ne derse o oluyor. TBMM''de o kadar tartışma, itiraz, kabul hiçbir mana taşımıyor. Yani son söz halkın değil; Saray''ın.
Tarihi az geriye saracağız... R. T. Erdoğan, 24 Haziran 2018 seçimlerinden beş gün önce, 19 Haziran''da yaptığı konuşmada, "Bu kur filan, bunların hiçbirisi bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil, geleceğimizi, biz belirleyeceğiz. 24''ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz." diyor.
Erdoğan yetkiyi aldı, 9 Temmuz günü de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilişinin yıldönümüydü. Ve o gün kurban bayramının ilk günüydü. Bütün millet "tek adam" sistemine kurban edildi.
Yazık... Bu ülke, bu halk bunu hak etmiyor.