Taşnakçı lobinin ağırlığı

Taşnakçı zihniyeti hortlatmak için masum Ermenileri bile kullanan çok güçlü bir lobi var. Bu lobinin aktif elemanları özellikle “İslâmcı” geçinenlerin kanatları altında faaliyet gösteriyorlar.
Bu lobinin ne yapmak istediğini, ülkesini seven, insanların kardeşliğini isteyen herkes bilmeli ve tedbir almalıdır.
Yunus Zeyrek de bunu yapmış... Taşnakçı faaliyetleri ve lobicileri bir bir belgelemiş. Kitabın ikinci baskısı elimde: “Bu Dosyayı Kaldırıyorum-Ermeni Meselesi”.
Adı “Türkiye” olan bir ülkede “Türk” e her türlü küfür serbest ama “Türk”ün hakkını savunursan suçtur! Hemen “Türkçü” olursun, hemen “ırkçı” olursun! (Yakında kendisini “bilimsel sosyalist” yani “komünist” olarak tanıtan, şimdi “Ergenekon” dan tutuklu bir ünlü ideologun “Türk milliyetçiliği” tarifini vereceğim. Hakikaten şaşırırsınız. Başka “bilimsel sosyalistler”e örnek olur mu bilmiyorum, daha doğrusu sanmıyorum!)
Taşnakçı lobinin azgın üyeleri hükûmeti de etkilemek için ellerinden geleni yapmışlardır. (Birçoğu hükûmeti destekleyen gazetelerin de yazarıdır veya hükûmete destek veren gazetecilerdir!) Bu yüzden hükûmetin zaman zaman yalpaladığı bile görülmüştür.
Yunus Zeyrek’in kitabı İstanbul’un Kartal ilçesinde dağıtılmış.
Taşnakçı lobiciler Yunus Zeyrek’e demediklerini bırakmadılar. Meclis’te bile PKK uzantısı bir partinin mensubu soru önergesi vermiş, Millî Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de bu önergeyi cevaplandırmış.
Allah’tan, Bakan kitaba sahip çıktı. Sahip çıkacağını hiç düşünemezdim! Taşnakçı lobinin yuvalandığı bir gazete bu yüzden Dinçer’e yüklendi.
(“Sahip çıkacağını hiç düşünemezdim!” demem şundan: Bakan Bey, Ârif Nihat Asya’nın ünlü “Bayrak” şiirini anlamakta âcizlik gösterip bazı mısralarını mektep kitaplarından çıkarttırarak gülünç duruma düşmüştü. Bakanın emriyle şiir budanması, MEB’de hiçbir ilmî kural tanınmadığını, diktatörce yönetim olduğunu da gösteren bir numunedir ayrıca!)

***


Kendisi Ardahanlı olan ve Hınçak-Taşnak çetelerinin katliam hikâyelerini yakınlarından dinleyerek yetişen Yunus Zeyrek, sıradan bir yazar değil ki, duygularına yenilsin. 15 dolayında kitaba imza atmıştır. Dünyayı tanımıştır. Üniversitede ders vermektedir.
“Bu Dosyayı Kaldırıyorum” kitabında bütün bilgileri, belgeleri, Taşnakçı lobilerin faaliyetlerini, Türk’ü sindirme hareketlerini, Türk düşmanlarını, işbirlikçileri cesurca ortaya koymuştur. Kitabın sadece İstanbul Kartal Millî Eğitim Müdürlüğü’nce değil, bütün millî eğitim müdürlüklerince dağıtılması gerekir. Madem Bakan Dinçer kitaba sahip çıktı, o zaman yolunu da açsın ve kitabın her yerde dağıtılması için önayak olsun.
Yunus Zeyrek’in önemli bir ilgi alanı Ahıska Türkleridir. Bir ara ben de Ahıska Türklerini ilgi alanı seçmiştim. Çünkü Ahıskalılar, Stalin mazlumlarıdırlar. Kars’ımızın hemen ötesindeki yurtlarından sürüldüler ve dönmelerine izin verilmedi.
Bunları sonra yazacağım.

Yazarın Diğer Yazıları