Sizin insanlığınız, sizin Müslümanlığınız bu mu?!

Salih Kuru vefat etmiş.
Millî Mücadelenin son tanığı imiş. Dedesi İnebolu’da Çankırı’ya kağnıyla cephane taşırmış. O da dedesiyle beraber... Çok küçükmüş... Kağnının okunda yer yapmış dedesi, orada uyurmuş.
Millî Mücadeleyi verenler kim?
Türk’ün yurdundan düşmanı kovmak için silâha sarılanlar. Onlar Türk milliyetçileri işte... Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkes topyekûn savaşın içinde... Herkes “Türk” çatısı altında toplanmış.

***


Yeni yükselen değer:
Ermenileri Müslümanlar soykırıma uğratmadı, kahrolasıca milliyetçiler uğrattı!
Sol liberaller ve onların papağanlığını yapan neo-İslâmcıların yeni yükselen değeri bu.
Yahu sizin insanlığınız, sizin Müslümanlığınız bu mu?! 2015 fırtınasına “milliyetçilere ölüm!” sloganıyla girilecek. 2015 fırtınasına hazırlık gören Taşnakçı sol liberallerin başını Etyen Mahçupyan, neo-İslâmcıların başını da piyasaya yeni sürülmüş Hilâl Kaplan çekiyor, bir de sol’dan tırtıklama imza kampanyası başlatan türedi Taşnakçı “Müslüman klik” “Milliyetçiler” i düşman ilân ettiler.
E. Mahçupyan çok tecrübeli ve okları nasıl saplayacağını iyi hesap ediyor. H. Kaplan ise çok çiğ daha. Önceleri “Ermeni soykırımı” derken bütün Türkler suçlanıyordu. Şimdi ise, “alan daraltma” yoluna gittiler.
Söyle! Müslüman mısın yoksa milliyetçi misin?!
Tavuk mu yumurtandan çıkar, yumurta mı tavuktan?! “Müslüman’ım” diyorsan geç şöyle...
“Türk’üm” diyorsan dur orada! Sen hesap vereceksin. Nasıl bir ayrım bu! Kimi kandırıyorsunuz!
Milliyetçi, Müslüman değil mi?
“Müslüman” dediklerin ülkesini, insanını sevmeyenler mi?

***


Salih Kuru kendi hâlinde bir Müslüman, başında takkesi, yüzünde sünnet-i seniyyeye uygun sakalı. Kağnıyla cephane taşıyan dedesi de, aynı konvoydaki Şerife Bacı da Müslüman’dı... Şerife Bacı çocuğunun yorganını cephane ıslanmasın diye mermilerin üzerine örtüyordu. Kendi hâlindeki bu Müslüman insanlar bütün bunları niçin yapıyorlardı?

***


Hilal ne diyor bakın:
“Ama en çok bu topraklarda hâlâ diri olan ve hiçbir milliyetçi zehrin işleyemeyeceği Müslüman vicdanının gücünü görüp...” (Yenişafak, 7 Mart 2012)
Ardından Etyen alıyor kalemi eline:
“Yıllar önce bir Ermenistan seyahatinde en milliyetçi parti olan Taşnakların ikinci başkanı, gazeteci arkadaşlardan birinin İslam’la ilgili bakışlarını sorması üzerine şöyle demişti: ‘Bizim İslamiyet’le hiçbir sorunumuz yok ve olamaz da... Bir çoğumuzun ana babaları Müslüman komşuları sayesinde hayatta kaldı. Biz Türk milliyetçiliğine karşıyız.’” (Zaman, 8 Mart 2012)
Buyurun... Taşnak Partisi bile temize çıktı... Bütün suç “Türk’üm” diyende...

***


Daha hesaplaşma bitmedi!

Yazarın Diğer Yazıları