RTÜK üyeleri aklını mı yitirmiş!

Önümde 1 Mart 2012 tarihli bir “muhalefet şerhi” duruyor. Nedir bu muhalefet şerhi? Diyarbakır’da yayın yapan bir mahallî televizyon kanalının PKK propagandası yaptığına dair Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün söz konusu kanala müeyyide uygulanması talebinin RTÜK Üst Kurulu üyelerinden yedisinin reddetmesine karşı, bir üyenin müeyyide uygulanması gerektiğini dillendiren açıklaması.
RTÜK Üst Kurulu’nda uygulama şöyle anlaşılan:
“Kabul şerhi” yazılmıyor, “müeyyide şerhi” yazılıyor. Mahkeme heyeti karar verdiğinde, bütün üyeler neden kabul veya reddettiğini yazar. En yukarıdaki Anayasa Mahkemesi de böyledir.
RTÜK üyelerinin neden PKK propagandasının yapılabileceğini kabul ettiklerini ayrıntılı olarak belirtmeleri gerekmez mi?
Muhalefet şerhi düşen, gayet açık bir şekilde her şeyi ortaya koymuş; ama propaganda serbest diyenlerin ne düşündüğünü bilmiyoruz.
“PKK açılımı”nda mı kaldı hâlâ muhterem üyeler! MİT müsteşarları, üst seviyedeki yöneticileri bile “açılım” yüzünden sorguya çağrılmışken ve Başbakan müdahale edip alelacele kanun çıkarmasaydı -muhtemelen- tutuklanacaklarken, RTÜK’ün Ak Partili beş, CHP’li bir, PKK/BDP’li bir üyesi neyin hesabını yaptı?
Tek muhalefet şerhi yazan MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak’tır.
Esat Çıplak, elbette bölücülerle mücadele tarihinde istisnaî isim olarak üst katlarda yerini alacaktır!
Roj TV’nin Türkiye uzantısının PKK’lıları övmesinde, güvenlik güçlerini kötülemesinde, halk arasına düşmanlık ekmesinde mahzur yok diyenler de istisnaî isimlerdir elbette... Ama “Kara defter” de yazılı istisnaî isimler! Tarih bu isimleri unutmamalıdır. Kimlerin PKK’nın önünü açtıklarını bir bir yazıyorum:
AK Parti kontenjanından seçilenler: Prof. Dr. Davud Dursun (RTÜK Üst Kurul Başkanı), Taha Yücel, Dr. Abdulvahap Darendeli, Dr. Hamit Ersoy, Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu.
CHP kontenjanından: Süleyman Demirkan.
PKK/BDP kontenjanından: Doç. Dr. Ahmet Yıldırım. CHP kontenjanından Hülya Alp o günkü oylamada olmadığı için görüşünü bilmiyoruz.

***


Şimdi soracaksınız, bu mahalli TV kanalı nasıl bir yayın yapmış?
İki örnek: “Kürtlerin avlanması devam ediyor.” (Askerin ve polisin PKK militanlarına yönelik operasyonları için diyor.)
“Savaş ve çatışmalarda Kürt gençleri yaşamlarını yitirip katlediliyorlar, Kürt halkı da emsali olmayan bir şekilde evlatlarına, evlatlarının cenazelerine sahip çıkıyorlar. Gömdükten sonra halk, çocuklarını, evlâtlarını yalnız bırakmıyorlar.” (“Kürt gençleri” diye kelime oyunu yaptıkları aslında PKK’lılar.)
Demezler mi insana; Devlet, Roj TV’nin kapatılması için niçin bunca zaman, bunca emek harcıyor, Belçika’ya bunca evrak gönderip duruyor?
Davut Bey!.. Davut Bey!
Neyin peşindesiniz! Kime yaranacaksınız?
PKK’ya mı?!

Yazarın Diğer Yazıları