PYD, Türkleri öldürüyor!

Suriye’nin Kamışlı ilçesinde, içlerinde çocukların ve kadınların bulunduğu, 35 Türk katledilmiş.
Aklınıza IŞİD gelmesin; PYD’liler katletmiş. Katledilenlerin altısı çocuk, üçü kadın ve üçü 70’in üzerinde. Öldürülenlerden üç kız ve üç erkek kardeş.
PYD, “Kürdistan Topluluklar Birliği” (Koma Civakên Kurdistan=KCK)’nin bir üyesidir. 17 Mayıs 2005 tarihinde kabul edilen 46 maddelik “KCK sözleşmesi” ile kurulan KCK da PKK’nın çatı yapılanmasıdır. “Sözleşme” dedikleri ipe sapa gelmez maddeleri okursanız görürsünüz: Stalin’in uygulamalarının izdüşümü!
KCK’nın yönetim kadrosu Kandil’dedir. Bütün bu harf yığınları kafa karıştırıyor. Hepsinin tek adı vardır: PKK... Onun için bu köşede PKK’nın dışında diğer harflendirmeleri vermem.
Kamışlı, Nusaybin ilçemizin karşısındadır. Sınırın hemen öbür tarafı. Suriye’nin büyük ilçelerinden ve PYD/PKK burada at koşturuyor.
PKK’nın IŞİD’den zerre kadar farkı yoktur.
Abdullah Öcalan’a “bebek katili” demeleri boşuna değil. Yönettiği örgüt, çoluk çocuk demeden katlediyordu. Demek ki ellerine bir fırsat geçse, karşılarında bildikleri, kendilerine ram olmayanları çoluk çocuk demeden yine katledecekler.
HDP’nin çağrısıyla sokakları yakıp yıkan PKK’lıların, Diyarbakır’da Hüda-Parlıları nasıl vahşice öldürdüklerini herkes dehşetle seyretmedi mi?!
Kamışlı’da katledilen Türklerin silâhları da yoktu. Karşı da gelmemişlerdi. Maksat ne? Her tarafı PYD’lileştirmek!
Israrla bir “Türk doktrini” nden bahsediyorum. Nerede Türk varsa bizim uzantımızdır ve onlara yardım elini uzatmak boynumuzun borcudur. O insanlar, tarihî şartlar yüzünden ayrı kalmış canımız, kanımızdır.
Siyasî Kürtçülük güdenlerin tutunacakları dalları çok. ABD, Avrupa ülkeleri onların hâmileri... Eskiden de böyleydi, şimdi de...
Şu aklınıza geliyor mu? Ayn el-Arap, IŞİD’in elinden geri alınınca PKK/PYD kendisinde güç vehmetmeyecek mi? Daha çok Türkmen katliamına imza atmayacak mı?
Bu şu demeye gelir: Ankara Türk insanını dolaydan öldürtüyor.
Türkiye, Anayasa’ya ve çıkarttığı tezkereye aykırı, resmî güç olmayan Barzanî’nin devşirme peşmergelerini “törenle” toprağımızdan geçirip Suriye’ye soktu. Yanlarında da tonlarca silâh... Silâh sevkiyatı devam edecekmiş. Bu, Türkiye’nin fiilen PKK/PYD’nin yanında savaşması manasına gelir.
ABD, PKK’yı koskoca Türkiye’ye tercih etmiştir. İş birliği içindeler. Cemil, Kandil’den, PKK/HDP’nin Sırrı Süreyya’sı Ankara’dan “ABD gözlemci olsun.” diyebilmektedir. Bir üçüncü ülke kabulü ihanettir hâlbuki.
Şunu merak ediyorum: IŞİD katil de, PKK/PYD katil değil mi? ABD “Türkmenleri çoluk çocuk neden katlettiniz?” diye “müttefik” i PKK’ya soracak mı?

Yazarın Diğer Yazıları