PKK meşrulaştırılıyor Sıra Taşnak Partisi’nde!

Karşımızda Türk’e karşı yeminli bir kesim var. Bugünkü 63’lüklerin Damat Ferit’in Hey’et-i Nasiha’sına nasıl tekabül ettiğini gazetemizde 9 gün işledim. 63’lükler, Hey’et-i Nasiha’ya kurban olsunlar. Onlar yine başlangıçta masum idiler. 63’lükler ise “PKK canımız, feda olsun kanımız!” havasında sokağa indiler. (Bu arada: Benim yazmaya fırsat bulamadığımı Yıldıray Çiçek yazdı. “Akıl olmayınca ne yapsın sakal!” yazısıyla dün söylediğini bugün yutan 63’lük Ahmet Taşgetiren ve bayrak değişsin diyen Hilâl Kaplan’a hak ettiklerini saydırmış.)
İyi ki 1915’te Ermeniler tehcir edildi. Eğer tehcir edilmeselerdi emperyal güçlerin kurguladığı oyuncaklar “Türkiye” diye bir ülke bırakmayacaklardı. (Acıları, çaresizlikleri, imkânsızlıkları, mazlumlukları, masumlukları zihnimin bir tarafında muhafaza ediyorum.)
PKK’yı meşrulaştırmak için Ak Parti yönetimiyle el ele yol alanlar, şimdi Taşnak Partisi’ni meşrulaştırmak için yumuşak zemin bulduklarına inanıyorlar. Şu satırlar sizi dehşete düşürecek:
“... bu hükümetin dayandığı İslami duyarlılık çerçevesi, bu meseleyi çözebilmenin de en temel olanaklarından birini sağlıyor. Çünkü tehcir sürecinde Ermenileri koruyup kollayan binlerce Müslüman ailenin dışında, merkezden gelen karara direnen onlarca Müslüman mülki amir bulunuyor. İlginç bir nokta bunun Ermeni cephesinde de bir farkındalığa karşılık gelmesi. Yıllar önce Ermenistan’a bir gazeteci ziyaretinde, en milliyetçi parti olan Taşnakların ikinci başkanı bile “biz Türk milliyetçiliğine karşıyız, Müslümanlarla ve İslamiyet’le sorunumuz hiç olmadı” demişti.” (Etyen Mahçupyan,“1915: Türkiye ne yapabilir?”, Zaman, 24 Nisan 2013)
63’lük Etyen’in bu hezeyanlarına daha önce de temas etmiştim. Türk milliyetçisi/Müslüman çizgisini bilerek ayırıyor. Maksadı Müslümanları birbirine düşürmek. Taşnakçılar eğer dış güçlerin maşası olmasaydı, -bunu Türkleri kötülemek için kitap yazan Torosyan bile söylemiştir- tehcir başlarına gelmeyecek, hepimizin yüreğini sızlatan acılar yaşanmayacaktı. Etyen ise Taşnak Partisi’ni temize çıkarıyor. Kötü olan Türk milliyetçileridir! Sanki Türk milliyetçileri Müslüman değil! Sanki Taşnakçıların katlettikleri Müslüman değil! Şevket Süreyya Aydemir’in şahit olduğu Taşnak çetelerinin katliamını tasviri vardır Suyu Arayan Adam’da... Okusanız içiniz dağlanır.
Hiçbir şey tek taraflı değildir. Her devlet kendi tedbirini almak zorundadır. İttihatçılar da tedbiri belki tedbirsizce almışlardır.
Önceki gün gazeteleri taradım; sol liberalinden Neo-İslâmcısına kaç kişi “soykırım” diye yazdı biliyor musunuz!
Şimdi sıra Taşnak Partisi’nin meşrulaştırılmasına geldi. Fark etmez; Taşnak zihniyeti için de aynı 63’lükler yollara düzdürülebilirler! PKK’lıların erdemlerini anlattıkları gibi, Taşnakçıların erdemlerini de anlatırlar!

Yazarın Diğer Yazıları