Nevruz gele hoş gele!

Maarifte 4+4+4, 4x4x4’e dönüşedursun; asıl nevruz çarpı nevruz çarpı nevruz geliyor. Adamlar Diyarbakır’ı mesken tutmuşlar dil konferansları adı altında, “Ulusal Düttürü” öttürüyorlar; “devlet” i kurmuşlar şeklini tartışıyorlar!
Abant’ı da yabana atmayalım; Diyarbakır’da yakılan “meşale” Anadolu’nun ortasına taşındı; bir başka “Ulusal Düttürü” de orada çalındı. Güya yeni anayasayı tartışmışlar. Sonuç bildirisi fecaat! Neo İslâmcılarımız sol liberallerimizin “buyruklar”ını kâğıda geçirdiler.
“İşbirlikçi”ni söyle senin kim olduğunu söyleyeyim!
Müslüman Müslüman’la mı hemhâl olmalı, yoksa ateistle mi?
İktidara geldiler, hâlâ “kakılmışlık sendromu”ndan kendilerini kurtaramadılar! “Meşrulaşmak” için “ateist sol”un koltuğunun altından baş uzatıyorlar!
Açın Kur’ân-ı Kerîm’i okuyun; “ateist”le yatağa gireni nasıl bir azap bekliyor!
Nerede kaldı “teblîğ”?
“Âsım’ın nesli” diye yanıp tutuşanlar Fikret’in “vatanım rû-yi zemin, milletim nev’-i beşer” ine, yetmedi “ulusal düttürüler”e evrildiler!
“Türk” olmasın da kim olursa olsun!
Rûz-ı mahşerde bunun hesabını nasıl verecekler!

***


Nevruz geliyor.
21 Mart PKK’nın bayramı...
Neo İslâmcılarla ateist sol, el ele verip nevruz ateşini yeni “ulusal düttürüler” eşliğinde yakacaklar!
Türkiye’de nevruz çok eskilerde kalmışken, Abdullah Öcalan sayesinde hatırlandı! Güya eski Türk bayramını PKK’nın elinden alacaklar, bütün Türklere mal edecekler. Doğru, Orta Asya’da Türk ülkelerinde görkemli kutlanır nevruz. Dinî bayramlar bile böyle şaşaalı değildir; ama neden Türkiye’de nevruz PKK’dan sonra akla geldi?
Geçti Bor’un pazarı...
Senin nevruzun artık PKK’nın...
21 Mart’a şurada ne kaldı?
Askeri, polisi ayakta... Nevruz, PKK’nın “Ulusal Düttürü” öttürme günü!

***


Nevruz üzerine o kadar çok şey söylendi ki... Lâf kalabalığında meselenin özü kaybolup gitti.
Bu köşede D. Ahsen Batur’un “Kürdoloji Yalanları” kitabından bahsetmiştim. Son yılların en önemli yayınıdır “Kürdoloji Yalanları”. Kandil’de şimdi; Karayılan ve avanesi “yalanlar” a nasıl cevap vereceğinin muhasebesini yapıyor.
Nevruzun nerede nasıl ortaya çıktığını, PKK’nın bunu nasıl sahiplendiğini delilli ispatlı yazıyor ve: “Türkler de dahil olmak üzere Doğu halklarının çoğunun kutladığı bu bayram, aslında bir tür ‘bahar bayramı’dır ve kimsenin inhisarında değildir. Bu bayramla ilgili farklı efsanevi versiyonlar icat ederek, kelimeyi ‘Nawroz’ve ‘Newroz’ şeklinde yazıp içselleştirme gayreti, bana biraz da aşağılık kompleksinin, tarih ve folklor fakirliğinin dışavurumu gibi görünüyor” diyor Ahsen Batur ve sonra delillerini sıralıyor. Yarına...

Yazarın Diğer Yazıları