MHP yönetimi görmeli

Kimse kızmasın... Bu köşeyi bize halk veriyor. Halkın sesi olamazsanız, burada yazamazsınız. En çok mektup MHP’ye dair yazınca geliyor. Eğer bir şikâyet varsa “Görmedim, duymadım.” diyemezsiniz. Sebepleri araştırır ve şikâyetler, en aza indirilir. “Ben yaptım oldu” derseniz, bu söz gün gelir, söyleyen kişiye döner.
Seçimler yaklaşıyor. MHP’den adaylık yarışı kızışacak. Kırgınlıkların, küskünlüklerin ardı arkası kesilmez. Aslında bütün partilerde böyle olur ama, nedense MHP’de daha çok su yüzüne çıkar.
Estağfurullah, akıl vermek ne demek?! Biz halkın arzularını aktarıyoruz: Öyle bir aday listesiyle seçime girilmeli ki, kimse niye o aday da ben değilim, diyebilecek cesareti kendisinde bulamamalıdır. MHP’de kökten gelmiş, emek vermiş “Ülkücü kadro” sıkıntısı yoktur. Dışarıdan elbette listeye alınacaklar olacaktır. Öyle isimler seçilmeli ki, halkın itirazına mahal verilmemelidir.
Her zaman yazarız. Milliyetçi Hareket, sadece demokratik bir hak olarak kurulmuş parti değildir; ülkenin teminatıdır. Milliyetçi Hareket, maazallah bir tökezlesin, akbabaların ülkemize nasıl saldıracağını tahayyül bile edemezsiniz. Şu gerçek ki, diğer partilerin varlığı bile Ülkücülerin varlığına bağlıdır!
Önceki günkü “MHP ne yapacak?” yazım üzerine gelen mektuplardan bazılarını vereceğim. MHP yönetimi, ülkemin değişik yöresinden gönderilen bu e-postaları dikkate alma mecburiyeti hisseder mi dersiniz?
“Sevgili Arslan Bey, / MHP hakkında sanırım siz de yazdıklarınıza pek inanmıyorsunuz. Gerçekten de kızgınlık ile çaresizlik arasında gidip gelmek çok zor.
MHP yöneticilerine kızarak BBP’ye oy versek ( Mahallî seçimlerde BBP’ye verdim.) oyumuz heder oluyor. MHP’ye versek, diyelim ki oy oranı % 14 oldu; MHP yönetimi büyük başarı kazanmanın sevincini yaşayacak bir 4 yıl daha başta kalacak.
Biz % 10’larla, % 20’lerle mi Türk-İslâm ülkümüzü gerçekleştireceğiz!..” (M. Harman)
* * *
“Selâmünaleyküm. Arslan Bey yazılarınızı takip ediyorum. Bugünkü MHP ile ilgili yazınızı okudum. MHP yönetiminden aklı başında her ülkücü gibi ben de mustaribim. MHP % 18 alır mı alamaz mı, bu MHP yönetiminin bundan sonraki tutum ve davranışına bağlı. Ben böyle devam edilirse % 15 bandının aşılacağını düşünmüyorum. Çünkü MHP’de maalesef eski tas eski hamam... Hiçbir gelişme yok... Değişim gerekiyor ki bu konuya girmeyeceğim. Dün Kırşehir mitingini siz gibi ben de izledim. Büyük bir kalabalık vardı. Benim dikkatimi çeken ne oldu biliyor musunuz... Kalabalığın renksiz oluşu. AKP mitinglerinde bir bayrak denizi görüyoruz, ya bizde? Ön kısımda biraz bayraklı vatandaş var, gerisi boş. Bazı şeyler çok mu zor. Miting alanının girişine bayrak dolu bir TIR çekersin, mitinge gelen herkese dağıtırsın. Vatandaş onu evine getirir, seçimde evine asar, arabasına takar (...) Bir diğer mevzu milletvekili listelerinin genel merkezden yazılması... MHP’nin alacağı oyu milletvekili listeleri belirleyecek. Yazacak o kadar çok şey var ki. Ben 10 yaşında iken rahmetli babam (...) de ilçe başkanı idi. Şimdi kırk yaşındayım. Şu ana kadar yaşadıklarım ve gördüklerim, MHP yönetiminin bilinçli olarak MHP’nin önünü tıkaması ve (...) içerisinde olduğu. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Allah’a emanet olun.” (İsmi mahfuz) (Devam edeceğiz.)

Yazarın Diğer Yazıları