MHP! Kulak ver!

Halistin Kukul, yazar, şair, öğretim görevlisi. Milliyetçi Hareket'e yıllarını vermiş. İlklerden... Balgat'ın etrafına "Berlin Duvarı" çekilmesinden mustarip... 74 yıllık ömründe ilk defa "istişare" mektubu yazıp MHP Genel Merkezi'ne gönderiyor. Halistin Kukul Hoca, eğer bir şeylerden dertleniyorsa, dikkate alınmalıdır. Hoca, gördüklerini, hissettiklerini madde madde sıralıyor. (Biraz kısalttım.):

- (...) 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce, Genel Başkanlığa bir istirhamda bulundum. Buna, "İletinizi aldık" mahiyetinde bir mukabeleden başka bir cevap dahi verilme tenezzülünde bulunulmadı. Buna rağmen; üzüntümü içime gömüp, herkese, gayretle çalışması için ricâda bulunmaya devam ettim. Yine üzüntüyle ifade edeyim ki, başkaları şehir şehir miting yaparken, biz, ancak birkaç yerde meydana çıkabildik. İktidara tâlip ve ismi "hareket" olan bir teşkilât böyle mi davranmalıydı? (...)

- Demokrasi, önce kendimize ve yanımızdakilere uygulanır. Ben dâhil, bütün 'Ülkücü câmia', sizleri, dâimâ, var saymanın ötesinde, baş üstünde tutup, baş tâcı yaptık. Yine de öyleyiz!.. Peki; içimizden hangisidir ki, sizlerden daha az, evet daha az, o makamları işgal edemez ve oralara lâyık değildirler, söyler misiniz? O hâlde; size oy vermiş bu insanları niçin bu kadar 'değersiz' addediyorsunuz? (...)

- Bunca insan, genç-kadın-erkek, ihtiyar... birçoğu parasız-pulsuz, dağ-bayır dolaşıp oy devşirecek, dâvâsı için kendilerini fedâ edecek, fakat sonunda, hak talebinde bulundu mu, onlara cevap bile verilmeyecek, hattâ umumun gözü önünde hakarete uğrayacak, nasıl iştir bu?

- Ben, her zaman, nasıl senin gibi düşünebilirim, söyler misiniz? Peki; sizden farklı düşündüğüm anda -ki, bundan daha tabiî bir şey olamaz- , nasıl olur da, "yarım akıllı, lejyoner vs." olabilirim?

- Bütün bunlara rağmen, ricâ ediyorum ve diyorum ki: 2018'e kadar devam etseniz bile, 'oradan öteye bir adım dâhi atamamanız' bir yana, Milliyetçi Hareket Partisi, ancak 2023 yılında 'tekrar Meclis'e girme hamlesi'ne girişebilecektir. Evet; sâdece 'girme hamlesi!..'

- Bu partinin hiçbir mensubu, başka hiçbir partiye oy vermez. Fakat, bu kişileri mecbûr bırakarak 'kendi partilerine o vermemekle karşı karşıya bırakma'nın vebâlini -topyekûn-hepiniz yüklenmiş olacaksınız.

- Bugüne MHP'nin 18 yılında, meydanda, kürsüde, salonda, televizyonda hep sizi alkışladık. Doğrularınızla öğündük; yanlışlarınızı fısıltıyla istişâre edip, bâzılarını içimize gömdük ve bekledik, yetmez mi?

- Bütün bunları dikkate almıyorsanız, bu da, bu câmianın (tıpkı benim gibi) sevgisini, saygısını, sabrını, hoşgörüsünü, fedâkârlığını, vatan ve millet aşkını, fikrî zenginliğini, tecrübe, muhâkeme, fazîlet ve sırlı yapısındaki üstünlüğü bilmiyorsunuz demektir.

-Lütfen, bu çileli, fedâkâr, hürmetli... fakat vatan-millet için gözüpek câmiayı daha fazla üzmeyiniz. Onları, bilhassa, gerilime sürükleyecek davranışlardan uzak durunuz. Yolu açınız. Biliniz ki, hiçbir duvar, coşan selin önünde durmaya muktedir olamamıştır!

- İç ve dış muarızlarımızın gözü üzerimizdeyken ve Türkiyemiz - ne yazık ki- bir 'felâket'in kenarına gelmiş/itilmişken, bu mes'eleyi daha fazla uzatmayınız/sürdürmeyiniz!..

M. Halistin Kukul

Yazarın Diğer Yazıları