İslâm kardeşliği: Kuşa bak!

Biri yazmış:

"İst.- Yenikapı'da 20 Eylûl günü 'terör'ü protesto için yapılan mitingin hemen ertesi sabah, TRT Haber'de yayımlanan bir sohbette, kardeşlik vurgusu yapılıyor ve amma, ısrarla, yeter ki 'türk toprağı'na saygı gösterilsin, kardeşlik olur' kabilinden saçma laflar ediliyordu; müslümanların ortak vatanı, bir kavmin adına tapulu gibi gösterilerek.. / Ben ki, ana dili türkçe olan bir müslümanım.. O sözleri işitince ürperdim.. Kavmiyetçi duyguların bu kadar tahrik edildiği, zihinlerin bulandırıldığı bir demde, böyle lafları düşünmeden edebilmek 'büyük maharet' (!) olsa gerek.." (Selahattin E. Çakırgil, "Kavimler kardeşliği' değil, İslam kardeşliği!", Star, 28 Eylül 2015).

Biri yazmış dediysem de öyle biri değil... Bu zatın 12 Eylül öncesinde de yazılarını bilirdik. "Eş" soyadını kullanırdı. Türkiye'de hiç görmedim ama İran'da Tahran'da İstiklâl Oteli'nde karşılaştım. Bir grup gazeteci İran'a gitmiştik. Ağırlıklı olarak "İran devrimi"ne hayranlık duyan gazeteciler ve Şiî itikadını kabul etmiş Türkiye'deki birtakım derneklerin üyeleri davetliydiler. O da onları ziyarete gelmişti, (Veya İran yönetimi "Git, gelenleri etkile!" demiştir!). Bu geziyi ayrıntılı yazdım.

"İslâm kardeşliği", bir "kuşa bak!" politikasıdır. Seni kuşa baktıranlar, bir şeyleri alıp götürürler, sen de aptallığınla kalakalırsın! "İslâm kardeşliği" ithalinin "komünistlik" ithalinden hiç farkı yok. Her iki akım da Türkiye'de Türk düşmanlığını ateşlemiştir

Sovyetlerin Afganistan'ı işgal ettiği, bütün İslâm ülkelerinin desteğiyle büyük mücadelenin verildiği bir sırada bir Arap ülkesindeydim. "Mücahit" Afgan öğrenciler de vardı. Samimi oldukça aralarında derin ayrılıkları fark ettim. Bir kısmı o ülkenin Türklerindendi ve Peştunlar onlarla karşı karşıyaydı.

Ümmetçi misiniz? İşte size ümmet: Türk! Çokluk olanlar ve güçlü olanlar Türkler. Türkiye'de yaşayan herkes Türk'tür! Bundan daha güzel ümmet olur mu?

Kavim kavim ayırmak ise insanları bölmektir. İslâmî kardeşliği bırakın, insanlığı dinamitlemektir. Herkes Türk ama özelde kim ne ise o! Başka türlüsü olmaz, olamaz. "Türk'üm" demek kişinin aidiyetini inkâr etmesi, asimile olması demek değildir.

Hadi 36 dilimli bir Türkiye kuralım. İslâm kardeşliği sağlanabilir mi? Hz. Peygamber, Ebubekir, Ömer, Osman, Ali Arapça konuşmasalardı, çokluğa neyi anlatabilirlerdi? Kur'ân hangi dil üzerine ve niçin gönderildi?

Selahattin Eş! Siz "Ana dili Türkçe olan Müslüman" değil, Türk asıllı bir Müslümansınız. Bir önceki yazınızda işaret ettiğiniz ayeti (Hucurât, 49/13) bilerek bunu yazarsanız, Kur'ân'la çelişirsiniz! Müslümanlığınız tartışmaya açılır.

İslâm kardeşliğinin en bariz örneği IŞİD'dir. Her kavimden insanları "kardeşlik" adına saflarına katıyorlar. Selahattin Eş! İşte "İslâm kardeşliği" orada. İran'a gittiğin gibi IŞİD'e de git! Kardeşliği yaşa!

"İslâm kardeşliği", "Siyasî İslâmcılar"ın bir tuzağıdır. (Devam edeceğiz.)

Yazarın Diğer Yazıları