İmanın şartı 7 mi?

Hanım milletvekillerinin bazıları başlarını örtüp Meclis’e girdiler. 1999’u hatırlıyorum. Ne idi o öyle... Başbakan Bülent Ecevit son derece sert, kükrüyordu. DSP’li kadın milletvekilleri el ele tutuşmuşlar, başörtülü kadın milletvekilini kürsüye yaklaştırmıyorlar.
Böyle böyle RP-AKP’yi büyüttüler... Recep T. Erdoğan’ı Türklüğü bitirmesi için başımıza musallat ettiler.
İslâm’ın şartı kaçtır? Beş.
Küçüklüğümüzde ezberletmişlerdi: Savm, salât, hac, zekât, kelime-i şahâdet getirmek...
Savm, oruç; salât, namaz demek... Orucunu tutacaksın, namazını kılacaksın, hâlin vaktin yerindeyse hacca gideceksin, zekât vereceksin. Esas olan kelime-i şahâdet... Dinin olmazsa olmazı...
İmanın şartı kaç? Altı.
Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, âhiret gününe, kazâ-kaderin Allah’tan olduğuna inanmak...
Bunların içinde başörtüsü yok!
Ama şimdi Âmentü’ye yediye çıkardılar!
Din âlimleri “Baş örtülecek!” diyorlar. Onlara karşı bir sözümüz olamaz. Ama başörtüsü ne imanın şartı, ne İslâmın... İslâmın ve imanın şartlarını inkâr edersen sen kâfirsin... Başörtüsü örtmemişsin, içki içmişsin... Örtsen iyi olur, içmesen iyi olur... Günaha girmemen için!...
Fethullah Gülen Hoca bile, “Başörtüsü teferruattır.” derken, imanın şartı olmadığını belirtmek istemiştir.
Şimdi ne oluyor?
Başörtüsü imanın şartı hâline getiriliyor.
Sanki Recep T. Erdoğan’ın varlık sebebi imam hatip liselerini azamî derecede çoğaltmak ve mümkünse, bütün orta dereceli mektepleri imam hatipleştirmek; ikincisi başörtüsünü halkın tamamına teşmil etmek...
Birileri de başörtüsü takılmamasını laikliğin şartı hâline getirmişlerdir. Başörtüsü ne laikliğin şartı, ne imanın...
“Lâ ikrâhe fî’d-dîn” ( “Dinde zorlama yoktur”) (Bakara, 2/256). Ama zorluyorlar. Kimler? Bir tarafta laikliği meşrebine göre anlayanlar, diğer tarafta başörtüsünü imanın şartı görenler.
(Buraya kadar yazdıktan sonra F. Gülen Hoca’nın sözünü teyit etmek için internete girdim, meğer benden önce benim kullandığım argümanları bir başka köşe yazarı aynen kullanmış. Demiş ki: “İslam’ın şartı 5, imanın şartı 6. Burada başörtüsü var mı, yok.” Hüseyin Gülerce.)
Oldum olası insanların kılık-kıyafetine göz dikenlere şaşıp kalmışımdır. Yahu sana ne, kim ne giyiyorsa?!.. Neden kadınla uğraşıyorsun?!
Meclis’e başörtülü milletvekillerinin geldiği gün, MHP Eskişehir Milletvekili Dr. Ruhsar Demirel’in konuşması büyük takdir topladı. Aynı zamanda din sosyolojisi üzerine akademik çalışma da yapan Ruhsar Demirel’in konuşmasını tekrar dinleyin, başörtüsü üzerinden kadınları tartışanlarla, başörtüsünü iman hâline getirenler utanacaklardır.
Recep T. Erdoğan gibi bir imam hatipli “din âlimi”ne öğretecek değiliz herhâlde...
Evet, “Lâ ikrâhe fî’d-dîn”.

Yazarın Diğer Yazıları