Gezi Parkı bir milât. Çok şey değişecek!

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...
Recep T. Erdoğan ve ona sırtlarını dayayanlar, ondan nemâlananlar durup bin kere düşünecekler.
Korkanlar R. T. Erdoğan’ın “tek güç” olmadığını anlayacaklar...
Anayasa tartışmaları, başkanlık tartışmaları bitecek. Herkesin ittifak ettiği maddeler dışında tartışılan maddelere dokunulamayacak.
R. T. Erdoğan ve ondan geçinenler etnisiteleri kutsarlarken ister istemez tereddüt edecekler.
R. T. Erdoğan, Çamlıca’ya dikeceği, hiçbir pratik faydası olmayan, “saltanat abidesi” cami için eskisi gibi hevesli olamayacak. Hatta benim çok lüzumlu gördüğüm Taksim Camisi için, her ne kadar yapılacak dese de, planı uykuya yatıracak. Çünkü onun düşündüğü cami, yine “saltanat abidesi” ! Hâlbuki, geçen cuma Taksim’deki gösterilerde de gördük, insanlar huşû içinde ibadet edemiyorlar. Sokaklara taşmışlar, önleri, yanları, arkaları insan cıvıltısıydı. Debdebe için değil ihtiyaç için mabet gerek!
Türkiye ayakta... Dünya dikkatle hâdiseleri takip ediyor.
Taksim’i gördüm, Gezi Parkı’nda toplaşan binleri gördüm, marjinalleri gördüm, “örgütler”i gördüm. En önemlisi her yerde Türk bayrağı gördüm. Ne yazık ki, yakılan arabaları, konteynerleri de gördüm...
Yakma, vurma, kırma!.. Edebinle protesto et!.. Yakar, vurur, kırarsan tecrit olunursun.
Haklıyken haksız duruma düşersin... Kitleleri uzaklaştırırsın.
Bir ihlal varsa, aklıselim sahibi, kanunların kendisine verdiği hakkı her zaman ve her yerde kullanabilmelidir.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin biz sokakların karanlıklarında değil, meydanlarda olacağız tavrı çok yerinde... Ama öyle anlar var ki, sokağın aydınlıklarında da protestolar edilir.
Meydan bulanık suda avlanmak isteyenlere bırakılmamalıdır. Taşkın genç ruhlar marjinallerin elinde oyuncak edilmemelidir. Mutlaka gençlerin öfkesini, kaynayan kanını, civanlığını tatmin edecek bir yol bulunmalıdır.
Nerede MHP’nin milletvekilleri? Ne yapıyorlar? Kiminle temastalar? Taksim’e ilk gün bir geldiler, bir şeyler açıkladılar, sonra ortada yoklar.
Haksızlıkları haykırmak için öncü mü olmak gerekir, yoksa Sırrı Süreyya gibi PKK’nın ipine tutunmuşların ardından gitmek mi? Meydan PKK’ya bırakılır mı?!
Neden haksızlıklarda ortaya çıkmıyorsun! En dinamik ve en kalabalık kitle senin kitlen...
İmralı’yı, Kandil’i MHP yönetimi aşmalıdır; izafi tavır aksiyoner hareketi reaksiyoner hâle getirir. Parti yönetimi, onlar varsa biz yokuz, havasından kurtulmalıdır. Onlar fırsatçı, sen ise ülkenin birliği, dirliği için haykıracaksın!
Bu eylemler, Ak Parti’nin Türkiye’yi dönüştürme, Türk’ü silme planlarını alt üst etti...
Artık erken seçime gitmekten başka çare bulamayacaklar. Halkı yatıştırabilmek için güven tazelemek isteyeceklerdir. Fayda sağlar mı? Tartışılır!

Yazarın Diğer Yazıları