Dr. (!) İhsan Şener! Özür dilemelisiniz!

Doktora yapmadığı hâlde doktora yapmış gibi gösterenlere YÖK’ün bir müeyyidesi var mı bilmiyorum.
Doktora yapanlar bir hikâyelerini yazsalar da dinleseniz. Hele dışarıdan doktora yapanlar ne güçlüklerle karşılaşıyorlar... Zamanında Türk Dili dergisinde bir doktora yapma hikâyesi okumuştum. Şimdi bir üniversitede profesör olarak ders veren zat, doktorada çektiği zorlukları tatlı tatlı anlatır.
Benim de doktora hikâyem vardır; hakikaten şurada yazsam merak ve şaşkınlık içinde okursunuz.
100 binden fazla fiş hazırladığımı ve bu fişleri her bir konuyu yazarken taramak zorunda kaldığımı düşünün sadece... Al doktorsun, diye insanın eline kolayca belge vermiyorlar... Senelerce sürünürsün. (Eskiden bahsediyorum!)
(Yeri geldi: Henry Rosovsky, Harvard Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinin dekanlığını 11 yıl yapmıştır. TÜBİTAK, Henry Rosovsky’nin hatıralarını “Bir Dekan Anlatıyor” adıyla yayınladı. Prof. Dr. Rosovsky’nin nükteli anlatışına bakmayın, ilmin zorluklarını ve ilmin ilk basamağı doktoranın öyle kolay yapılmadığını gözünüzün önüne seriyor. Kitap, çok hoşuma gitmiş, bir iki günde bitirmiştim. “Bir Dekan Anlatıyor”, okunacak kitaplardan biridir.)

***


Niye yazdım bunları? Dünkü Yeniçağ’ın manşetinde, Ak Parti milletvekili İhsan Şener’in aslında doktora diploması olmadığını ama doktora yapmış gibi gösterdiğini okumuşsunuzdur.
Ben de hakkında yazı yazmış ve peşin fikirli olmadığımı göstermek için titriyle beraber adını anmıştım. Yani aldatıldım!
Yazımı okumuştur. (Çünkü milletvekillerine isimleri geçen bütün yazılar ulaştırılıyor.) Açar bir telefon: “İsmimin başına ’Dr.’titrini koymuşsunuz ama yanlış aksetmiş” dersiniz. Yazıya itirazınız varsa onu ayrıca tartışırdık.
(Dr.(!) İhsan Bey’in yazıya asla itirazı olamazdı. Beyefendi Türk’ün istiklâl mücadelesini inkâr ediyor, biz de delilli ispatlı Yunan ordusunun Anadolu’yu işgal ettiğini ortaya koyuyorduk. Bu satırları yazarken utanıyorum! Bir milletvekili yapılmış adam kalkıp İstiklâl Savaşının verilmediğini demeye getiren cümleler kurabiliyor! Ve göğsünü gere gere ortada dolaşabiliyor. Bu kişi Ordu’dan 4. sıradan milletvekili yapılmış. 5. sıradan ise benim arkadaşım milletvekili olmuştu. Harun yakın zamanda rahmet-i Rahman’a kavuştu... Arkadaşımın kemikleri sızlamıştır.)
İhsan Şener’in biyografisi internette... Şöyle yazıyor: “... doktora eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi İnkılâp Tarihi Enstitüsünde almıştır.”
Doktorasını tamamladığını iddia ettiği H.Ü. İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, derslere misafir öğrenci olarak geldiğini ama doktora imtihanını kazanamadığını söylüyor.
Bu zat nasıl milletin vekili olabilir şimdi! Hangi sözüne güveneceksiniz!
Hem Millî Mücadeleyi inkâr et, hem yalan söyle!

Yazarın Diğer Yazıları