Bu bayram bir milât

Önceki gün... Yani Cumhuriyet Bayramı günü... İlklerin yaşandığı gün... İlkler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın eşleriyle Cumhuriyet Bayramı’na katılmaları değildir; o da mühim tabiî. Şimdiye kadar, belli sınırlar aşılamamış, tabular yıkılamamıştı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın eşlerinin giyim özelliklerine allerji duyanların güç gösterisi yüzünden, halkın bir kısmı millî bayramda temsil edilemiyordu. Çok acıydı. Asıl itirazcılar, sistemli bir şekilde susturulduktan sonra durum şimdi bu... Keşke “itirazcılar”, halk iradesinin önüne geçilemeyeceğini, şartların bir gün aleyhlerine dönebileceğini hesaplayabilselerdi. Bu düzenin ilelebet böyle gitmeyeceği açıktı.
“Yeni Düzen Kurucuları”, eski “itirazcılar” dan, “mütehakkimler” den daha katı.
“Yeni Düzen Kurucuları”, eski “mütehakkimler”in yaptıklarının mislini yapıyorlar. Hâlbuki aynı cemiyetin insanlarıyız ve cemiyet içinde farklılar arasında kesin çizgiler olmamalı, rahatlıkla birbirine geçişler sağlanabilmelidir.
Türk insanının tabiatında mı var, bilmiyorum. İllâ keskinleşeceğiz, illâ aynı cemiyet içinde farklı düşünenleri “düşman” göreceğiz...
Eski “mütehakkimler” “Bu ülkeye komünizm gelecekse onu da biz getiririz” afra tafrası içindeydiler. Ya şimdikiler? Aman aman!..

***

“Yeni Düzen Kurucuları”; “Türk’ü Türk’süzleştirmek” isteyenler, etnisite kutsayıcıları, bölücülerle müzakereye oturanlar, önceki günün bir “milât” olduğunu bilmelidirler!
Dün bir arkadaşımla telefonlaştık. “Anıtkabir’den geliyorum” dedi. O sıra bir “kafe” de çoluk çocuk yorgunluk atıyorlarmış. “Hayırdır?..” diye takıldım.
Arkadaşım, aslında bilinen bir isimdir. “Alternatif Cumhuriyet Bayramı” kutlamasına öncülük eden CHP, DSP ve İP’le ilgili olmadığı gibi, görüşleri de taban tabana zıttır. O bile “İnadına alternatif Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katıldım. Müthiş bir kalabalık. Benim gibi o partilerle ilgisi olmayan çok insan vardı” diyorsa, “Yeni Düzen Kurucuları”nın oturup düşünmeleri gerekir.
Cumhurbaşkanı’ndan, Başbakan’ına, “İslâmcı” geçinenlerinden PKK/BDP/KCK’lısına, hiç kimse alternatif kutlamaya bir iki partinin inadı, gözüyle bakmasın! Hükûmet çok manasız tavır koymuş, insanlara eziyet etmiştir.

***

Arkadaşımla sonra MHP’nin durumunu konuştum. Herkesin aklındaki 4 Kasım değil, 5 Kasım! Köklü değişim olacağı açık. 5 Kasım’da herkes, “El ele gönül gönüle...” diyebilmelidir.
Yarından itibaren Ankara’dan yazacağım. Sizin için politik havayı yoklayacağım.

Yazarın Diğer Yazıları