Boğaziçi bak tahtaya!

Türkiye, Suriye'deki PKK/PYD hedeflerini vururken, daha iki gün önce, "Kürtleri bombalıyor" diye bildiri yayınlamakta geciktiler diye yazdım. Hatta Gülay'a (Boğaziçi Üniversitesi rektörü) bile lâf dokundurdum, biliyorsunuz, PKK'ya destek bildirilerinin toplama merkezi Boğaziçi Üniversitesi'ymiş. Bunu ben değil, savcılık söylüyor. Onun için, devleti katliamcı gösterip PKK'ya moral veren bildiride imza atanların dosyaları İstanbul'da toplanıyor.

Gülay Rektör, hususiyetle danışmanlarına bakmalı. Danışmanlarının Gülay'ı yanılttıkları, beni mahkemeye verişlerinden belli. Boğaziçi'yle ilgili yazdıklarımın özü, PKK'ya desteğin fikir hürriyetiyle ilgisinin olamayacağıdır. Ortaya müşahhas deliller de koydum. Onlar mahkemeye koştular ama şikâyetleri ellerinde patladı. PKK'nın tezlerini dillendiren bildirinin merkezi Boğaziçi Üniversitesi'ymiş.

Yerim yetse de üniversitenin sağduyulu öğrencilerinin yayınladığı bildiriyi buraya alsam. O bildiri Boğaziçi'ndeki hâdiseler için savcılara harekete geçin, dilekçesi âdeta.

Aşağıda Boğaziçi Üniversitesi'nde çekilmiş fotoğrafı veriyorum kara tahtaya ülkeye kastı olan, IŞİD dâhil, ne kadar örgüt varsa sıralanmış:

1-378.jpg

Başta ne yazıyor: "Ankara hedef alınacak". Sonra bir sürü harf yığını örgüt adları.

Burada Gülay Rektör'ü itham edemeyiz. Üniversite adem-i merkeziyetçi. Üniversite tanıtılırken kötü bir Türkçeyle başa böyle yazmışlar. Yönetim çok vefalı; Prens Sabahaddin'in iflâs etmiş fikirlerine bile sahip çıkıyor!

Sosyoloji bölümünde bir Nazan var: Hendekçi Nazan. PKK'nın kazdığı hendekleri "demokrasinin merhalesi" görüyor! İmzacılardan aynı zamanda. Kimin övgüsüne mazhar olmuş biliyor musunuz? Abdullah Öcalan'ın. Abdullah öve öve bitiremiyor Nazan'ı... "Kendisini çok iyi yetiştirmiş." diyor. "Çözüm/çözülme" döneminde Abdullah el üstündeydi. PKK uzantısı partinin mensuplarını ve hükûmeti temsil edenler İmralı'da bir araya geliyordu. O tutanaklar yayınlandı. (İmralı'nın ilk tutanaklarını, bizzat A. Öcalan'ın ağzından yayınladığımı tekrar hatırlatırım. Nazan ve diğer Hendekçiler bir de benim kitabı okumalı... Hatta Gülay Rektör de. İki tutanak karşılaştırılsın, nereden nereye gelindiği görülecektir.)

Satkınlar, 209 imzalı yeni bildiri yayınladılar. İsimler belli. Bulup okursunuz. Galiba bu tip imzacıları bir örgüt yönetiyor. Başka türlü izah edilemez. İsimler ellerinde. Aralarına Cemaat'ten de katıyorlar, "İslâmcı"dan da. Çoğu komünizm çökünce etnikçi-ırkçılığı meşgale edinen eskinin Marxistleri, şimdinin liberalleri.

Bildiriciler, PYD'nin bombalanmasını Kürtlerin bombalanması gösteriyorlar ve PKK'nın diliyle "[İktidar] Suriyeli Kürtleri (aynen Türkiyeli Kürtler gibi) 'Fırtına Topu' ateşine tutmakla övünüyor." diye yazabiliyorlar.

Boğaziçi'ndekiler geç kaldılar. Heyy "Merkez üs"! Uyuyor musun?! Nazan, Ayşe, Koray... Neredesiniz? Gecikmeniz "güzide" üniversitemize yakışmıyor!

Daha önce "b…a ('bala') batmışlar" demiştim! Zehirli bal(!) demek ki... Boğazlarına kadar yutmuş!

Yazarın Diğer Yazıları