Balgat tehlikenin farkında değil!

KONYA- Konya, mevsimin çok üstünde, boğucu ve sıcak.

Musa Aşık fakülte arkadaşım... O dersteymiş. İki arkadaşı Paşa Kula ve Faruk Tabak beni karşıladılar. Bugün Meral Akşener Konya'da olacak.

Biz doğru Ahde Vefa Turan Birliği Derneği binasına gittik. Sağ olsun, dernek başkanı Harun Meral bizim için hazırlık yapmış, kanaat önderi diyebileceğim "eskilerden" birkaç arkadaşı da davet etmiş.

Harun Meral 10 yıl hapis yatmış, vücudunda 9-10 kurşunun izini taşıyor.

Anadolu'ya çıktığınızda kiminin hapis yarası yüreğinde, kiminin kurşun yarası vücudunda, çok insanla karşılaşırsınız.

Herkes MHP'nin mevcut yönetiminden mustarip... Herkes şikâyetçi...

Çok mühim tespitlerde bulundular. Bu tespitleri satır başlarıyla vermek istiyorum:

-MHP'nin mevcut yönetimi halkın kültürel, siyasî, ekonomik beklentilerine cevap verecek nitelikte değildir. Umut olamadılar. Umutlar tükeniyor.

-Konya 86 ülkeye ihracat yapan dört organize sanayiye sahip bir sanayi şehri. Resmî pek çok kurumun bölge müdürlüğü olarak temsil edildiği bürokrasi şehri. Ayrıca dört üniversitesi (Selçuk, Necmettin Erbakan, Karatay ve Mevlanâ üniversiteleri), 175 bin öğrencisi, 76 bin öğretim üyesi olan, entelektüel kapasitesi yüksek bir şehir. Ve Türkiye'nin büyük oranda tarım ihtiyacını karşılayan bir tarım şehri. Bu kadar niteliği olan bir şehirde, bu kapasiteye uygun bir MHP yönetimi gelmedi. Dolayısıyla halkla bütünleşilemedi. 1977'de bütün Türkiye'de 16 milletvekili çıkarıldığında, Konya'dan iki milletvekili çıkarılmıştı. Son seçimde bir milletvekili az bir oy farkıyla ancak çıkarılabildi. İşçide yokuz, memurda yokuz; sosyal birimlerde yeterli teşkilâtlanma sağlanamamıştır.

-Halk, MHP'yi şöyle görüyor: Vatanı ölümüne seven, gerektiğinde ölmek için hazır olan ama sosyal hayatın gerçekleriyle alâkalı olarak projeden yoksun siyasî bir hareket.

-Ülkücü hareket, istişare geleneğinden kopuk, nesiller arası beraberlikten uzak kalmış ve "tek adam" yönetimine mahkûm edilmiş bir siyasî organizasyon olarak görülüyor.

- Son 20 yıldır, Ülkücüler arasında dava eşittir particilik, particilik eşittir dava gibi bir yapı oluştu. Oysa Ülkücü hareket bir sosyal, fikrî harekettir.

-Ülkücüler, dört yılda bir seçim meydanlarına çağrılıp muhtevası hamaset olan birkaç nutuk dinledikten sonra ikinci seçime kadar dört yıl uyutulan ve karşı olduğumuz sistem içinde erimeye mahkûm edilen bir yığın hâline getirildik, sıradanlaştırıldık. Fark ortaya koyamaz hâldeyiz. Aksiyoner özelliğimizi kaybettik.

-Kısaca Türk dünyası tasavvurumuz yok oldu. Toplum gerçeklerinden çok uzak, vatandaşla bütünleşemeyen elitist bir zihniyetle yönetildiğimiz için tabanımızı kaybetmeye başladık.

O kadar çok şey konuştuk ki... Çok mustariplerdi. Hareket'in böyle bir görüntü vermesi, içlerini yakıyordu.

Mevcut MHP yönetiminin bu anlatılanları anlamasını, tedbir almasını beklemiyorlar. Onun için Muhalif Harekete destek veriyorlar. Zaten dolaştığım yerlerde gördüğüm şu oldu: Balgat bitmiştir. Son kozlarını oynuyorlar. Kendileri için geçtik, parti için tehlikenin farkında değiller. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Kendilerini toprağa gömerken partiyi arkalarından sürüklüyorlar. (Devam edeceğiz.)

arslan-tekin-001.jpg

Yazarın Diğer Yazıları