Balgat komitacıları! Bitti bu iş! Çekilin!

Niye inat ediyorsunuz? Bittiniz. MHP tüzük değişikliği için kurultaya gidecek. Nokta!

Mahkemenin kararı böyle!

Saray'a o kadar yanaşmanız da işe yaramadı. Kanunî haklarınızı sonuna kadar kullanmak istiyormuşsunuz.

Siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz

Komitacılık böyle bir şey işte.

Milliyetçi Hareket'i düşünselerdi, halkın talebine karşılık verirlerdi.

Halk kongre istiyor. Tüzük değişsin, genel başkanlık için, yeni yönetim için seçim yapılsın, istiyor. Siz samimî ülkücü olsaydınız, bu kadar cendereden geçmiş, ülkesi için canını ortaya koymuş kitleye saygılı olur ve hizmet yarışı için yolu hemen açardınız.

Herkes soluğunu tutmuş, Ankara'da mahkemenin kararını bekliyordu.

Halk, Saray müdahale eder, karşısında zayıf gördüğü Balgat'takilerin yerinde kalması için mahkemeyi etkiler diye düşünüyordu. Ama hâkimler hukukun gereğini yerine getirdiler.

Kongre kararına alan Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi üyeleri, kılı kırk yarmış ve bu neticeye varmıştır. Elbette kararlarının üst mahkemede bozulmasından hoşnut olmayacaklardır. Bir üst mahkemenin 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin bu kararı üzerine ters bir karara imza atması pek mümkün görünmüyor. Ama burası Türkiye! İhtiyatlı olmak lâzım. Saray orada... Ne yapacağı belli olmaz!

Mahkemenin kongre kararından sonra şimdi kim bilir nerede davullar çalmaya bile başlamıştır, diyeceğim ama bir taraftan da şehitleri kaldırdığımızı unutmayalım. Sevinç, buruk bir sevinç.

Memleketin içinde bulunduğu bu durumda, herkes Milliyetçi Hareket'e duyulan ihtiyacın idrâkinde.

Balgat'takiler hendeklerini kazmışlar, bombalarını yerleştirmişler kimseyi yaklaştırmak istemiyorlar. Ama halkın iradesi, halkın gücü hendekleri kapatacak, döşedikleri bombaları bir bir söndürecektir, onları koltuklarından indirecektir.

Bu kadar inat, bu kadar etrafı görememe çok fazla... Kendilerine zararı geçtik, halka dokunuyor. İnsanlar, Milliyetçi Hareket'te belirsizliğin bir an önce son bulmasını bekliyor; istikrar istiyor, önünü görmek istiyor.

Ak Parti'nin yalpalaması ortada... Tek kararlı siyasî müessese Milliyetçi Hareket. Eğer Milliyetçi Hareketi geriletirseniz, halkı umutsuzluğa sürüklersiniz. Bu vebali taşabilir misiniz?!

Çorum'a gittim, Tokat'a gittim, Sivas'a gittim; Türkiye'nin dört bir tarafıyla temastayım. Halkın bu derece kararlılığını hiçbir dönemde görmedim.

Balgat komitacılarının kafalarında dolaşan kırk tilkinin kuyruğu birbirine dolandı artık. Hiçbir çabaları, onları koltuklarında tutamayacaktır.

Kurultaya gi-di-le-cek!!!..

Kimse kimsenin etkisinde kalmadan, kimse kimseye çelme atmadan, kimse küçük hesaplara girmeden kongrede oyunu kullanmalı, seçilen kim ise ona razı olmalıdır.

Balgat komitacıları! Milliyetçi Hareket'i mahkeme kapılarına düşüren sizsiniz. Eğer muhalifler halkın desteğini görmeselerdi, bir uyanışa, bir kararlılığa şahit olmasalardı, elbette mahkemeye gitmezlerdi/gidemezlerdi.

Bırakın herkes eşit olsun. Herkes fikrini açık açık söylesin, herkes iradesini ortaya koysun.

Bir üst mahkemeye giderseniz halkın içine nasıl çıkacaksınız? (Hoş çıktığınız da yok ya!)

Ve nasıl "Ülkücüyüm." diyebileceksiniz!

Yazarın Diğer Yazıları