Allah'ını seven para vermesin!

Camlıca’nın tepesine cami dikince başın göğe mi erecek?
Kabir sorgusundan mı kurtulacaksın?
Cennette sağına soluna önüne arkana hurîler mi dizilecek?
Savaş kapına dayanmış...
Dört taraftan kuşatılmışız; bölücülük almış başını gidiyor.
İllâ cami, diyorsun başka bir şey demiyorsun.

***

İşte burada yazıyorum...
Bu camiye beş kuruş verirseniz, buğz ederim!
Recep T. Erdoğan’ın oğulları, kızları ticarette dehalarını gösterdiler! Trilyonlar kazanıyorlar. Hayırlarına isterlerse en büyük camiyi yaptırsınlar. Kendi adlarını versinler, “Recep Tayyip Erdoğan Mahdumları Kerimeleri Câmi-i Kebîri” desinler!

***

Cuma’ya gidenler bilirler... “Şu cami için, şu Kur’ân kursu için para toplanacaktır. Camimizin ihtiyacı vardır. Allah rızası için ne verirseniz” der imam.
Çamlıca Camisi inada bindi. Diyanet İşleri Başkanlığı şimdi tamamen Recep T. Erdoğan’ın kontrolünde... Partisinden görevlendirdiği milletvekilleri Diyanet’in birçok işine doğrudan müdahale ediyorlar. (El altından bu bilgileri aldığımızı bilin!)
Türkiye sathında bütün camilerde Diyanet vasıtasıyla para toplanacak.
Allah’ını seven “Çamlıca Recep Tayyip Erdoğan Camisi” için para vermesin!
Ey cemaatler! Özellikle Süleymancılar! Süleyman Hilmi Tunahan’ın kemiklerini sızlatıyorsunuz... Kur’ân’ı öğretmek için nasıl fedakârlıklara, nasıl zorluklara, nasıl cefalara katlandığını size ben anlatacak değilim. Siyasete bulaşmış torunlarını, yakınlarını bir tarafa bırakın ve aklıselimle düşünün!
Sizin camisiz bir yer kalmasın diye çırpınışınızı bilenlerdenim. Türkiye’nin birçok yerinde halkı teşvik ederek çok sayıda cami açtınız, fahrî imamlar buldunuz ve bu camileri halkın üç kuruşuyla ayakta tutuyorsunuz.
Ey İsmail Ağa Camisi Cemaati!
Caminin sokağındaki külliyeyi ortaya çıkarana kadar ne zorluklar çektiğinizi, bir ara o sokakta oturan ben, yakından biliyorum.
Ey Cübbeli Hoca!
Birtakım iddialarla seni içeri attılar. İddialar doğrudur, yalandır bilemem! Ama sevimli, sevilen bir insansın. “Tebliğ” için Çamlıca’ya cami gerek mi, gerek değil mi? Halkı aydınlatmak senin içtimaî vazifendir Cübbeli Hoca!
Ey İskenderpaşa Camisi Cemaati!
Gurbet Arkadaşım Nurettin Coşan! Baban Es’ad Coşan’ın ne uğurda vefat ettiğini aklından çıkarma!
Asıl mücadele cemaatlere düşüyor.

***

Dağın başına tabiatı katledip konduracağınız cami halkın rızkıdır. (Tabiat katledilmeyecek, diyorlar... Onu benim külâhıma anlatın!)
Cami ihtiyacının ölçüsü cuma ve bayram namazlarıdır. Çok yerde ihtiyaç var. İhtiyaç duyulan yere cami yapın, dağın başına değil!
Ey halkım! Bunlara beş kuruş verirseniz büyük vebal altında kalırsınız!

Yazarın Diğer Yazıları