Âkil adamlar gerek

Bir gazeteci “AKP ‘Türklük’ kavramını kaldırıyor.” diye başlık atmış. Ak Parti, Anayasa’nın “Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Trük’tür.” diyen 66. maddesini kaldırıp yerine şu maddeyi koyacakmış: “Vatandaşlık temel bir haktır. Kanunun gösterdiği şartlarda kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.
Sonra bahsi geçen gazeteci PKK/BDP ile Ak Parti ilişkisini bildiğimiz şekilde formüle ediyor: “AKP’nin vatandaşlık tanımı ’Türk’vurgusunu kaldırıyor... AKP burada dolaylı yoldan Türkiye Cumhuriyeti vandaşlığını kabul etmiş oluyor. BDP’ye çiçek atıyor.” (Yalçın Doğan, Hürriyet, 31 Ocak 2013)
Gazetecinin izahı, ne zamandır dillendirdiğimiz bir meseleyi muşahhas olarak ortaya koyuyor: Ak Parti, PKK/BDP’ye çiçek atıyor.
Allah’tan Anayasa maddelerinin oylanması gizli. Onun için, istikbalinden korkan Ak Parti milletvekillerinin içindeki “millî hasasiyet” belki kabarıverir de referanduma götürecek 330 oyu bulamazlar... diyorum ama bir tarafta müflis CHP var: Yeni CHP’nin ağırlığı BDP/AKP çizgisinde... belki Yeni CHP’nin milletvekilleri sayesinde Recep T. Erdoğan 367’yı bulur ve referanduma gidilmeden “Türklük” Meclis’te buhar edilir! (Sonra CHP’ye oy everenler dövünsün dursun.)
Meselenin vahametini görüyor musunuz?
Anayasa referanduma giderse ülke fiilen bölünecek: “Türk’üm” diyenler ve “Türk’üm” demeyenler!
PKK, daha güçlü olduğu ve etnik destek aldığı için mi istekleri kabul ediliyor? Türkiye’de birçok terör örgütü var. Demek ki etnik ve dinî temele dayanmadıkları için talepleri kabul edilmiyor. Bunlar sorulur ve bu sorular basmakalıp değildir. Ak Parti’nin insanı ürküten tarafı gizli ajandası... Geçen gün İstanbul Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu açığa vurdu: “Ak Parti ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk.”

***

Öncüler lâzım; “âkil adamlar” oluşturulamaz mı? Millî aydınlar bir araya gelip bir protesto metni yayınlamalıdırlar. Binlerce öğretim üyesi var, sanatkâr var, yazar var... Neredeler?
Türkiye Günlüğü dergisinin kurucusu Dr. Mustafa Çalık Bey’le önceki gün bu meseleleri uzun uzun konuştuk. O, benim gibi karamsar değil. Bugünlerin aşılacağını söylüyor; ancak “millî aydınlar”dan umutsuz. Ben, en azından Türkiye Günlüğü çevresi, ki hükûmetle de teklifsiz görüşebilecek kanattır, öncülük etmelidir. Meselâ Ak Parti’nin genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bu dergide yazmıştır ve kitapları da hâlen derginin uzantısı Cedit Yayınları arasından çıkar. Çok şaşırtıcı kitapları Türklük esaslıdır.
“Âkil adamlar”, şimdi “Türk mayası” nı anlatmak için gerekli; PKK ile Hükûmet’in arasını bulmak için değil!

Yazarın Diğer Yazıları