ABD yaptı yapacağını!

Batı'da Türk düşmanlığı sistematik. Virüsün kâbusa dönüştüğü hemen bütün Avrupa ülkelerine, ABD'ye, sırf şirinlik olsun, hiç olmazsa üç beş kelime hakkımızda iyi söylesinler diye, ihtiyaç duyulan tıbbî malzemeleri meccanen gönderiyoruz. Devlet erkânından bir iki teşekkür mırıldanması. O kadar. Basın yayın organları suspus. Bilerek Türk yardımından bahsetmiyorlar. Merhum Elçibey, "Sen Türk olduğunu unutsan da düşmanın asla unutmaz!" demişti. Batılılar, garezkâr. Terör örgütü gelse, ülkelerinde maske dağıtsa övgüde sınır tanımayacaklar. Biz "İyilik et denize at; balık bilmezse Hâlık bilir." demek istiyoruz herhâlde!

Geçmişte de yardım ettik. İrlanda'da kıtlık vardı. Bir milyon insan hayatını kaybetmişti. Abdülmecid zamanında, 1847'de, buğday dolusu üç gemi göndermiştik. Sonra zamanımızda, bir bakıyorsunuz, İrlanda gazeteleri, yok canım olmadı böyle bir şey, diye yazabiliyorlar. Hatta İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese bile önce, bizim devlet erkânıyla görüşmesinde destek için teşekkür ediyor, sonra "efsane" diyor. Böyle ikiyüzlüler.

Cumhuriyet döneminde, 1938'de, Çin'de kolera insanları sapır sapır döküyordu. İlaç taahhüdünde bulunduk. Dünyayı saran salgınlarda, düşman düşmanlığını bırakacak, birbirine sırtını dayayacak. Mesele Türkler olunca, görmedik, bilmiyoruz, duymadık moduna giriyorlar.

ABD'de, maskenin 25'lik paketi 50 dolar. Yani tanesi 14 lira... Karaborsaya düşmüş. Biz adamlara, insanlık namına bedava maske veriyoruz. Onlar ne yapıyorlar?! Suriye'de PKK'ya uçaklar dolusu maske ve başka tıbbî malzeme desteği sağlıyorlar.

PKK tetikçi sadece. Ardında ABD var. Açık açık bize düşmanlık ediyorlar. Çok ağırıma gitti. İnsanlar can derdine düşmüş, halkın arayıp da bulamadığı en çok ihtiyaç duyulan malzemeyi gönderiyoruz, onlar ise, kendi halklarını düşünmeden terör örgütüne aktarıyorlar.

Her şehidimizin kanında ABD var. Rusya'yı da unutmayalım. Öyle vicdansızlar ki. Bir tankere benzin yüklüyorlar, getirip Afrin'de patlatıyorlar ve çoğu çocuk 44 kişi hayatını yitiriyor. Onlarca yaralı. ABD'lilerin, Rusların gözü böylesine dönmüş. Yeter ki, Türkler zarar görsün.

Türkiye içinde de PKK saldırıyor. En son iki askerimiz şehit, dört askerimiz yaralı. Her sıkılan kurşunda "dış güçler"in eli olduğunu bilmeliyiz. Asıl baş düşmanımız, Türkleri tarihten silmeye ant içmiş yönetime her dediğini yaptıran ABD'deki kliktir.

Rusya'nın tavrı da farklı değil. ABD, PKK'yı, göstermelik de olsa, terör listesine aldı ama Ruslar, hemen yanı başımızdalar, Türkiye ile bu kadar içli dışlılar, gelin görün ki, PKK deyince birden mayışıyorlar; örgütü terör listesine almayı bırakın, "meşru" görüyorlar ve ülkelerinde, adı PYD veya YPG olsun, büro açmalarına izin veriyorlar.

Biz ise dışta olanları gördüğümüz hâlde birbirimize çelme atmakta yarışa giriyoruz.

15 Temmuz'u kim yaptırdı? Önce bunu düşünün. Herkes aklını başına almalıdır.

"Cumhurbaşkanı" sıfatını taşıyan zat, halkın kürsüsünde, muhalefete veryansın etmemelidir. Karşısındakini anlamanın, birlik olmanın yollarını aramalıdır.

Biz birbirimizi yersek, başkalarına söyleyecek sözümüz olmaz.

Yazarın Diğer Yazıları