Şehit haberleri gelmiyor!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve partinin sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye galiz sözlerle saldırdığı basın toplantısında, tam da “Altı aydan beri şehit cenazesi gelmemesi demek ki Sayın Bahçeli’yi çok üzdü.” dediği saat, dakika ve saniyede, PKK, Lice’de kendi şehitliğini törenle kuruyordu.
PKK “şehitlik” açarken Türkiye Cumhuriyeti Devletinin polisi, jandarması bir terslik olmasın, mezarlık açma töreni sekteye uğramasın der gibi mezarlık açma törenine katılanları kimlik kontrolünden geçiriyor, öyle yol veriyordu. T.C.’nin kontrolü bittikten sonra “PKK Demokratik Cumhuriyeti”nin kolluk güçlerinin kontrolü başlıyordu. Tören PKK militanlarının kontrolünden sonra “huzur” içinde yapıldı.
PKK’lılar kendi devletlerini kurmak için yola çıkmışlardı. Şimdilik “devlet” içinde “devlet” kurdular. Niye çatışsınlar ki... Her şey yolunda gidiyor. Ak Parti iktidarı bir dediklerini iki etmiyor. Ak Parti’nin tavizlerini azamî derecede kullanacaklar, kolluk güçlerini 100 bine çıkardıklarında, topyekûn başkaldırı için düğmeye basacaklar. Önünü alabilecek misiniz?!
Güneydoğudan her gün bu tür görüntüler geliyor. Haberler bölgeye PKK’nın tamamen hâkim olduğunu gösteriyor ve PKK’lıların “şehitlik kurma” töreni yaptıkları saat, dakika ve saniyede Hüseyin Çelik, “Altı aydan beri şehit cenazesi gelmemesi demek ki Sayın Bahçeli’yi çok üzdü.” diyebiliyor.
Yıllar önce “Falan ilde PKK şehitlik kurmuş! İşte fotoğrafı!” diye bir fotoğraf internette dolaşıyordu. O ilin valisi telaşa kapılmış, açıklama üstüne açıklama yayınlıyordu: “Kesinlikle benim il sınırlarım içinde böyle bir mezarlık, şehitlik yoktur.”
Şimdi ise devletin kontrolünde, PKK “şehitlik” kuruyor.
İçişleri Bakın Muammer Güler de işin farkındaki, “Barış süreci alternatif devlet kurma süreci değildir.” gibi lâflar ediyor.
Bal gibi “devlet” içinde “devlet” kurdular!
“Gezi İsyanı” hükûmeti uyandırmadı. İsyan üç-beş ağaç için değildir; “Y Gençliği” dedikleri gençliğin isyanı da değildir. Milyonlar ayağa kalkmışsa, içten içe kaynayan bir öfkenin bu tezahürünü iyi okumak gerekir. Hiç beklemediğin yerde insanlar “vatan” için patladığında Gezi’ye benzemez bu isyan...
Hükûmet şu anda meşru zeminde midir?
Devletin kuruluş felsefesini, “kemmiyet” e dayanarak değiştirmek isteyen bir hükûmetin meşruiyeti tartışmalıdır.
Meşruiyeti tartışmalı bir hükûmetle hangi konuda mutabık kılırsınız ve hangi konuda işbirliği yaparsınız?!
PKK/AKP dayanışması bu meşruiyet tartışmasının birinci ölçüsüdür. Hükûmet edenler “devlet” içinde “devlet” kurulması için, her imkânı sunuyorlar.
Çok merak ettim, haberlerde de yoktu... Devir döndü; PKK’lılar “şehitliklerinde” muhakkak o slogan atılmıştır:
“Şehitler ölmez ’Ülke’bölünmez!”

Yazarın Diğer Yazıları