Rektör Hanım! İşte belge!

Ege Üniversitesi PKK’nın ve aşırı sol örgütlerin karargâhı. E.Ü. Rektörü ve diğer yöneticiler kabul etmeli ve “Bu işi beceremedik. Öğrencilerimizi yetiştiremiyoruz, istifa ediyoruz.” demelidirler. YÖK Başkanlığı da sorumluluktan kaçamaz.
Aşağıda verdiğim belge, Fırat Çakıroğlu’nun nasıl göz göre göre katledildiğinin de bir bakıma belgesidir. Üstelik üniversitenin yönetimi bu belgenin muhtevasından haberdardır. Ancak belgeyi ilk defa köşemizde okuyacaklar.

ars.jpg
Örgütçüler açık açık eylem çağrısı yapıyorlar. Bazı öğretim üyelerinden ve bir güvenlik şefinden destek aldıklarını açıklamaktan da çekinmiyorlar. Aşağıdaki belge o gün gece facebook’a konuyor. Örgütçüler ya yaptıkları hatanın farkına vardıklarından veya çağrı yerini bulduğu için hemen sabah kaldırıyorlar.
Olay şu: Ege Üniversitesi’nin Yabancı Diller Bölümü 22 Mayıs 2014’te, PKK dâhil, örgütçülerce işgal ediliyor.
İki soru: 1) Gerçekten güvenlik görevlisi örgütçülere destek veriyor mu? Yaygın söylenti, şefin, PKK ve diğer aşırı sol örgütlere karşı şef müsamahanın ötesinde bir desteği söz konusu. 2) Bazı öğretim üyeleri gerçekten kışkırtıcı mı? Kışkırtıcı hocalar araştırıldı mı?
MHP İzmir milletvekili Kenan Tanrıkulu, “Anayasa’nın 98 ve içtüzüğün 96’ncı maddeleri gereği İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığa ” soru önergesi “ veriyor. Önergenin verildiği tarih 30 Mayıs 2014:
” Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesinde terör örgütü yandaşlarının çıkardığı olaylara zamanında müdahale edilmemesinden dolayı yetkililerin ifadesine göre 500 bin TL’nin üzerinde zarar meydana gelmiştir:
1) Üniversitelerde yaşanan bu tip olaylara nasıl engel olunacaktır? 2) Ege Üniversitesi’nde meydana gelen olayların maddî boyutu ne kadardır? 3) Bu tür provokatif eylemlerle ilgisi olmayan öğrencilerimizin can güvenliği nasıl sağlanacaktır? 4) Ege Üniversitesinde meydana gelen olaylar hakkında Bakanlığınızın yaptığı iş ve işlemler nelerdir? 5) Ege Üniversitesinde meydana gelen olayların neden olduğu maddî zararın karşılanması için Bakanlığınızın girişimleri nedir? 6) Ege Üniversitesinde olayları gerçekleştirenlerin bağlantılı oldukları terör örgütleri hangileridir. 7) Bu olayların failleri hakkında bir işlem yapılmış mıdır?
Cevap geldi mi, bilmiyoruz. Cevap verilse ne olacak! Fırat gittikten sonra!

Yazarın Diğer Yazıları