PKK yenilirse kim yenilirmiş?

AKP, sıkıştığı için gündemi uydurma tartışmalarla meşgul ederken, Türkiye'ye yönelik garip projeler su yüzüne çıkıyor!

Meselâ Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "ASALA bitmedi. Silahlı terör hareketi, PKK'ya dönüştü. Ben de bölgede subay olarak görev yaptım. PKK'nın bazı birimleri, ASALA'dan oluşuyor. Son iki üç aylık çatışmalarda ölen sözde PKK sniperlarının yedisi, Ermeni komandosu" dedi.

Yine Paris'te Ermenistan'ı protesto eden Azerbaycan Türkleri, PKK bezleri ve Öcalan posterleri taşıyan grubun saldırısına uğradı!

***

Ankara'nın orta yerinde "1. Dünya Savaşı ve Sonrası Trabzon Vilayeti ve Pontos Sorunu" konulu panel düzenlendi.

Konuşmalarda Sakallı Nurettin Paşa ve Topal Osman Ağa "Soykırımın iki figürü" olarak suçlandı, Samsun'daki Rum çetecilerin temizlenmesi, Srebrenitsa katliamına benzetildi.

Panelde Fikret Başkaya, "Osmanlı'nın geleneğinde iki siyaset vardı. Kitle katliamı ve iskân siyaseti. Bugün bu gelenek Kürdistan'da devam ediyor. Değişen hiçbir şey olmadı" dedi.

İsmail Beşikçi ise "İttihat ve Terakki'nin Osmanlı devletini Türklük üzerinden yeniden inşa etmek planı sonucunda Ege, Kapadokya ve Pontus gibi bölgelerde yaşayan Rumlar sürgün edildi, Ermeniler tehcirle yok edilmek, nüfusu çürütülmek istendi. Kürtler Türk, Aleviler ise de Müslümanlığa asimile edilmek istendi. İkinci ayağında ise Rumlardan, Ermenilerden kalan mal varlıkları ile Osmanlı ekonomisi millileştirilecekti" dedi.

Yannis Vasilis Yaylalı da "Bir asır önce Rumlara yapılan tehcir ve katliam bugün Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin gibi Kürt illerinde Kürtlere yapılıyor. Hepimiz Kürtlere destek olmalıyız. Kürtler bugün yenilirse hepimiz yeniliriz" dedi. Aslında "PKK yenilirse, Ermenistan ve Pontus hayalleri tamamen sona erer" demek istiyor!

Açıkça görüldüğü gibi PKK destekçilerinin aslında Kürt diye bir derdi yok. Onların derdi 100 yıl önce "Osmanlı devletinden Ermenistan ve Pontus devletleri çıkarmak"tı. Bugün de Türkiye'den aynı devletleri çıkarmak istiyorlar. PKK, bu hedef doğrultusunda ASALA'nın yerine kurulmuştur ve Kürtleri ayaklandırmakla görevlendirilmiştir. Kürt kökenli vatandaşlara bu gerçekler iyi anlatılırsa, Kürtler adına eylem yapan veya söylem geliştiren kriptolar da ortaya çıkarılırsa, PKK ve destekçileri ortada kalır!

***

Pontusçuluğa paralel olarak Doğu Karadeniz'de başka projeler de uygulanıyor. Meselâ "Yeşil Yol" projesi Rize'de büyük tepkiyle karşılanınca, taktik değiştirerek "orman yolu yapıyoruz" diye ağaç kesme işleri sürdürülüyor. Artvinliler şehrin can damarında altın madeni aranmasına karşı çıkınca, diğer illerdeki maden arama ruhsatlarının kime verildiği gizlenmeye başlandı. CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen'in konuyla ilgili soru önergesine cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Artvin, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde 303 şirket uhdesinde kayıtlı 1012 maden ruhsatı olduğunu bildirdi. Albayrak, şirketlerin isimlerini "ticari sır" gerekçesiyle vermedi!

***

Türkiye'nin nüfus yapısı da değiştiriliyor. Ermenileri Van'a yerleştirme projesinin toprak alımları ile sürdüğü konuşuluyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, AB ile yapılan mülteciler mutabakatı konusunda "Bugün Avrupa'ya gidenlerin yüzde 40'ı Suriye'den gitmiş, geri kalanları Pakistanlı, Afganistanlı veya Kuzey Iraklı. Bunların çoğu göçmen, şimdi bunları da geri gönderecekler, anlaşma yapıldı. Bence Türkiye istasyon falan değil, son durak" dedi.

Uyanık olmak gerekiyor ama sadece yabancılara karşı değil...

Türkiye'yi yöneten kadrolar içindeki kriptoları da elemek gerekiyor!

Yazarın Diğer Yazıları