‘Neden hapisteyim?!’

Emekli Albay Alican Türk, 28 Şubat tutuklusu. “Neden içerideyim biliyorum!” diyor:
“Halen Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Mamak, Sincan, Şirinyer gibi cezaevlerinde yatan tutukluların büyük çoğunluğu ısrarla neden içeride olduklarını bilmediklerini söylüyorlar. Onlardan biri olarak ben kendi gerekçelerimi artık biliyorum. Evet, ben tutuklandım, çünkü;
1) Ben bir subay(d)ım, 2) TSK’yı savunan ve TSK aleyhindeki propagandaları ortaya koyup çürüten bir kitap yazdım, 3) O kitapta PKK’nın binlerce cana mal olan acımasız eylemlerini ve bilhassa Öcalan’ın bu eylemlerdeki rolünü inceleyerek sonuçta Öcalan’ı 20’nci yüzyılın en kanlı teröristi olarak nitelendirdim, 4) Eh, nihayet soyadım da sakıncalı: TÜRK!”
Alican Türk bu kahırlı sözlerinden sonra ekliyor: “Ben tutuklanmayayım da kim tutuklansın?!”
Önceki gün 28 Şubat’tı ve o gün iki subayı daha tutukladılar. Sadece 28 Şubat’tan dolayı 74 asker tutuklu. Ağırlığı general. O dönemde kim görevliyse hemen hepsini içeri aldılar. Çoğu da, “Haksızlığa neden isyan etmedin!” diye tutuklu. Emir-komuta içerisinde, kim kime isyan edebilir! İnsanın aklı almıyor ama artık “Burası Türkiye” diyeceğiz. Diktatörlükle yönetilen ülkelerin uygulamalarından ne farkımız kaldı!
Darbeleri, muhtıraları lânetleyen benim gibi çok az insan vardır. 28 Şubat döneminde, akıl almaz uygulamaları açık tartışan üç beş gazeteciden biriyim. Bugün ise isyan ediyorum.
28 Örtülü Darbesi (evet darbedir!) çok acı çektirdi ama tutuklananların hepsi mi bu acıyı çektirdi? Bunu düşünmek gerekir.
Alican Türk’ün isyanı biraz olsun düşündürmeli! Neden hapse atıldığını çok insan bilmiyor.

***

Mehmet Perinçek’in durumunu Aydınlık’tan Rafet Ballı’ya sormuştum. Suçu nedir, niye tutuklandı gencecik insan? Kalem-defter uğraşıp duruyordu. Taşnakçı, ırkçı zihniyeti kaynaklarından araştırıp ipliğini pazara çıkarıyordu.
Sakın Türkiye’deki Taşnakçı, nefretçi, ırkçı “Hepimiz Ermeni’yiz” grubunu üzmesi yüzünden tutuklanmasın! Çünkü bunlar bazı “İslâmcı” kesimlerle iç içeler!
Rafet Ballı, Mehmet Perinçek’in “suçlandığı “Aydınlık iddianamesi’”ni verdi.
Mehmet Perinçek adını aradım.
“Kızılelma Koalisyonu” diye bir ifade geçiyor. Bazı Ülkücüler ile İP’in gençlik kolu birlikte miting düzenlemişlerdi. (Çok ağır tenkit etmiştim.) Suçlama, bu “kanunî” mitingin tutuklu general Veli Küçük’le irtibatlandırılması.
İnsanlar, “Neden hapis yattığımı bilmiyorum” diye feveran ediyorlarsa ilgili bütün merciler bir daha, bir daha düşünmelidirler.

Yazarın Diğer Yazıları