Milletle dalga geçiyorlar!

“Liderimiz Öcalan” denebilir. Mahkeme kararıymış. PKK/BDP belediyeleri artık heykelini de dikebilirler.
Hatta Öcalan’ın köyündeki doğduğu ev de “anıt ev” yapılabilir.
Ve hatta bir özel üniversite kurup adına “Serok Abdullah Öcalan Üniversitesi” diyebilirsiniz! Devletten de böyle bir üniversite talep edilebilir ama, daha o noktaya gelmedik, birkaç sene sonra!
PKK/BDP/KCK’lılar! Bak bilginiz olmayabilir. Size çok mühim bir şey söyleyeceğim.
Göri neresi biliyor musunuz? Gürcistan’da bir şehir. Orada kim doğmuş: Stalin!
Gittim gördüm: Baba evini korumaya almışlar. Küçük, bir göz ev. Demek ki, zamanında ziyaretçiler, “kutsaldır”, diye duvarını, zemin toprağını kemirip evi çökertmemişler. Evi içine alacak şekilde büyük bir beton korunak kurmuşlar.
Ayrıca Stalin için müze de açmışlar. Onun çalışma masasına oturdum, biliyor musunuz! Fotoğrafı bulabilseydim, burada yayınlayacaktım. Evin resmini internetten bulabilirsiniz. Benzerini yapın diyeceğim ama, uzaktan biraz “Anıtkabir” görüntüsü veriyor. Müsaade etmezler (Şimdilik tabiî!).
“Son Stalin” için size bu aklı herkes vermez! Hem evi korumaya alırsınız, hem de bir müze kurarsınız. “Liderimiz Abdulllah Öcalan” dendikten önünüzde hiçbir mania kalmadı aziz dostlarım!

***

“Liderimiz Öcalan” denilebileceği kararını Bakırköy 6. Sulh Ceza Mahkemesi üyeleri vermiş. “Öcalan önder saymak suç değil.” diyen mahkeme, “Hitap toplumun büyük kesimini incitse de demokratik haktır, katlanmak gerekir.” diye de eklenmiş.
“Toplumun büyük bir kesimini incitse bile” katlanacakmışız! Zaten “incittiği” için kabul edilemez!
“Suç ve suçluyu övmenin suç olduğu” madde buharlaştı mı? Yoksa Öcalan, hapiste olduğu için, zaten suç işleyemiyor mu demek istediler?!

***

Bunların hepsi “açılım” ihanetinin sonucu. Hatırlar mısınız AKP Hükûmeti, “PKK açılımı” nı başlattı, hemen haftasında Eruh’ta, PKK’nın 1984’de Eruh ve Şemdinli’yi basıp silâhlı hareketi başlatmasının yıl dönümünde festival adı altında yapılan kutlamaya Eruh Kaymakamı bile katılmıştı. O günleri gördük. Şimdi “sayın” demek, “liderimiz” demek niçin suç olsun! Zaten “Devlet” , Öcalan’a gerekli saygıyı göstermiyor mu? Kendisine İmralı adasını tahsis ettiler, “mahpus konağı”nı beğenmedi, yeni bir “saray” yaptılar, yanına arkadaş verdiler.
Adım adım, bizi “PKK Devleti” ne alıştırıyorlar.
Mahkemesi, hükûmeti, İmralı’sı, Kandil’i elbirliği içinde... Şimdi istedikleri gibi Öcalan’ın posterlerini taşıyıp, altına “Liderimiz Öcalan” yazabilirler. “Bayrak” da açabilirler!
Öcalan PKK’nın kurucusu ve fiilî lideri değil mi? Karayılan neci? Kandil bekçisi mi? O da onun vekili! “Lider” için serbestse “vekil” için haydi haydi serbesttir.
Yakında altında “Serok-ı Vekil Karayılan” yazılı fotoğrafları taşırlar!

Yazarın Diğer Yazıları