MHP'de yeni inşa!

MHP yenilmedi, MHP yönetimi yenildi.

Kaybeden Balgat'tır.

Balgat, neden kaybettiğini oturup ince ince düşünmelidir.

Milliyetçi Hareket, bu ülkenin teminatıdır. Eğer yıkıcılar, bölücüler, onlara taviz verenler, onlar gibi düşünülürse bölücülük faaliyetleri son bulur diyenler Milliyetçi Hareket'e bakarak tavır belirliyorlar. Daha ileri gidememişlerse, Milliyetçi Hareket'in parti tasavvurunun ötesinde fikrî şümûlünden çekindikleri içindir.

İşte bu fikrî şümûl "yeni inşa"nın anahtarıdır; fikrî şümûl içinde yer alanlar "yeni inşa" ile "Milliyetçi Hareket" dairesine dâhil edilebilirler.

Şunu herkes kabul etmelidir: İkinci kurtuluş savaşını Milliyetçi Hareket vermiştir.

Ülke de sahipsiz değil, Milliyetçi Hareket de...

Ülkenin de Milliyetçi Hareket'in de sahibi halktır. Kimse halkın hakkını tekeline alamaz. Kimse kendisini vazgeçilemez göremez.

İnsanlar üzgün... Hareket bu hâle mi düşecekti!

Herkes "Bir şeyler yapılmalı." diyor ama, kimse ne yapılabileceğine dair bir fikre sahip değil. Genel başkanlığı akıllarından geçirenler zemin yokluyorlar.

Taban harekâtı başlatılmalı, her ilde, her ilçede, her beldede birer "çoban ateşi" yakılmalıdır.

Millî Mücadele nasıl başladıysa öyle... Önce bir "Amasya Tamimi", sonra mahallî kongreler... Tıpkı Erzurum gibi, tıpkı Sivas gibi...

Edirne'de, Kars'ta, Şanlıurfa'da, İzmir'de, Van'da, Antalya'da, İstanbul'da, Sinop'ta, Hatay'da, Erzurum'da... Her ilde toplanılmalı, tartışılmalı, umumî çerçeve belirlenmelidir.

Bu hareket bir piramit hareketi olmalıdır. Yaygın tabandan, tek noktaya doğru gidilmelidir. Halk fikir ürete ürete bir kişide odaklanırsa, herkes bu kişiyi "parti başkanı" olarak kabul etmelidir.

Toplantılar, toplantılar, toplantılar... Toplanmaktan, meseleleri tartışmaktan bıkılmamalıdır.

Yeni bir "inşa" şart!

Balgat, kendi yönetimleriyle yürümediğini, bundan sonra da yürümeyeceğini kabul etmelidir.

"Yeni inşa"da hiç kimse dışarı itilmemelidir. Balgat'takiler de isterlerse birer sade fert olarak üzerlerine düşüne yapabilirler.

Yaşını başını almış, tecrübeli, kanaat önderleri fikir temrinlerine başlamalıdırlar. Milliyetçi Hareket'in düçar bırakıldığı bu hâlden çıkış için kimse fedakârlıktan kaçınmamalıdır.

İlk hareket bir "Amasya Tamimi" hazırlığı olmalı ve umumî hatlar ortaya konmalıdır.

Kimse kimsenin önüne geçmesin, sun'î yığınlarla engellemelere gitmesin.

Kimse birilerinin ihtirası için kendisini kullandırtmasın.

Taban hareketi şart!

"Yeni inşa" şart!

Yazarın Diğer Yazıları