MHP'de halk iradesi

MHP'nin, yenik yönetimle yoluna devam etmesi mümkün görünmüyor. Bunu yönetimin kabul etmesi gerekir.

MHP'nin 1 Kasım'da gerilemesinin sebepleri açıklanamadı. MHP Genel Başkanı, artık alıştığımız uzun suskunluğundan sonra salı günü nihayet konuştu.

O da soruyor: Ne oldu da MHP geriledi, AKP ilerledi?

Ama cevap yok! Eksiklik burada.

Kişi, kusuru kendisinde aramalıdır: Ben neyi beceremedim de geriledim?

Halkımız, gerilemenin sebebini çok iyi biliyor. Balgat ise halkı anlamak istemiyor.

Dört yıl garantilendi. Hiç konuşulmasa da olur! Salıdan salıya bir iki bağırtı çağırtı yeter!

MHP, siyaset çöplüğüne atılacak bir parti değildir. Milliyetçi Hareket'tir ve hitabı ülkenin bütününün ötesinde Türk dünyasınadır.

Milliyetçi Hareket'in misyonunu müdrik insanlar bunun için endişeliler ve bunun için, yenik yönetime "Gidin!" diyorlar.

Milliyetçi Hareket'in yapı taşında emeği olan aksakallar, kanaat önderleri bir "Amasya Tamimi" ortaya koymalılar, demiştim. Temel meseleleri çok kısa tahlil edecek, beklentileri sıralayacak bir bildiri şart.

Delege yanında kitleler de Balgat'ı sarsmalı, üst katlarda oturanların gerçekleri görmeleri sağlanmalıdır. Başta söyledim: Halk harekete geçmelidir. Gerekirse on binler, yüz binler Balgat'ta parti binası önünde bir araya gelip iradesini göstermelidir.

Şu anda, halkın vicdanına göre, Balgat'ta, bir işgal söz konusu. Politika üretemeyenler, milletin taleplerine cevap veremeyenler, halkta karşılığı olan genel başkan adaylarına yer açmak istemiyorlar.

İnsanlar umutsuzluğa sürükleniyor. Milliyetçi Hareket'te umutsuzluğa sürüklenmek, partinin ötesinde ülkeye zarar verir. Yenikler, memlekete de zarar verdiklerini idrak etmelidirler.

Halkımız uyanıyor. Hatay'da ilk "çoban ateşi" yakıldı; halk önderleri bir deklarasyon yayınlayarak Balgat'ı ikaz ettiler.

Deklarasyonda, Balgat'ta oturan zat incitilmeden, kendisiyle yürümeyeceği açık açık belirtiliyor, o zatın daha fazla yıpranmaması için bu hareketi başlatıyoruz, deniliyor ve şöyle devam ediliyor:

"Milliyetçi Hareket'in ülkeyi yönetmesi için elinden gelen çabaları sarf ettiği de malumumuzdur. Fakat Sayın Genel Başkanımız, Türk Milliyetçilerinin iktidarı için fedakârlık edip ülkede heyecan yaratacak liderlere el ve gönül vermelidir."

Halk hareketleri bütün yurda yayılmalıdır.

Yerlerini korumak isteyenler olmadık tedbirlere başvurabilirler. Yalnız millî hareketleri bastırmaya kalkışanların Vahîdeddin'in durumuna düşeceklerini hatırlatmak isterim.

Yazarın Diğer Yazıları