MHP ve Adana Örneği

AKP, artık bir "arıza" dır.
Bu "arıza" yı halkın bilmesi lâzım; halk AKP'den medet umma modundan çıkarılmalıdır.
AKP'nin asıl politikasını yürüten zatın 17/25 Aralık'tan sonra sağlıklı karar verebileceğini çok kişi gibi ben de düşünmüyorum. AKP'nin varlığı bir memleket meselesidir. Allah sizi inandırsın, bunu peşin hükümsüz söylüyorum. Bizi muhalif görürler. Kimseye muhalif değiliz. İçinden geldiğimiz Hareket'i bile zaman zaman, peşin hükümsüz burada sırf, sağlıklı, ülke yararına politika için tenkit etmiyor muyuz! AKP'ye de düşman değiliz. AKP bu ülkenin partisidir. Müsaade edin, dışarıdan nasıl göründüğünü de yazalım! Bölücüler baş tacı edildikten, bu kadar yolsuzluk-hırsızlık ortaya çıkarıldıktan sonra AKP hâlâ hükžmet kuracak sayıya ulaşırsa, suçu kimse halka yüklememelidir; politikacısından, yazarına herkes hatayı kendisinde aramalıdır: Halka gerçekleri anlatamayanlar politikacılardır, yazarlardır.
Bugün aslında MHP ve CHP'nin barajı aşma şansı olmayan partilerle mutlaka bir araya gelme yolunu denemeleri gerektiği üzerinde duracaktım.
Önce MHP'nin Adana'da 30 Mart mahall” seçimlerinde gösterdiği başarıyı ele almak istiyorum.
MHP, 200 bini aşkın oyla AKP'nin gerisindeyken ve mahall” seçimlerde halk, çoklukla, hizmet gelsin diye iktidar partisine teveccüh ederken; MHP, Adana'da, bütün engellemelere rağmen Belediye Başkanlığı'nı kazandı.
Nasıl kazandı? Hiç araştırdınız mı?
Mahall” seçim arifesinde Adana'yı, yerinde takip ettim; yazdım, biliyorsunuz.
Elbette daha birçok yerde, farklı bir performansla seçimlerin alındığı muhakkak. Manisa örneği de önümüzde... Manisa'yı takip etmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim. (Sonra Belediye Başkanı'nı dinleyip size aktarırım.)
Sadece Adana üzerinde duracağım.
Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Hüseyin Sözlü, daha adaylığı söz konusu değilken çalışmaya başlamıştır. Hüseyin Sözlü'nün en yakınındaki isim Tahir Avşar (şimdi Adana ASKİ Genel Müdür Yardımcısı), Eylül 2012'de harekete geçtiklerini söylemiştir. Sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla, kanaat önderleriyle, eski belediye başkanlarıyla, eski parlamenterlerle görüşülmüş, ev-mahalle toplantıları yapılmış, 600 köy tek tek gezilmiştir. Mahall” basın da ihmal edilmemiştir. Hüseyin Sözlü adına söz sahibi Tahir Avşar'dı. Tahir Avşar'ın bizzat hazırladığı, seçime yönelik bütün çalışmaları içine alan bir rapor Devlet Bahçeli'ye sunulmuştur.Gönül kazanma esası üzerine kurulan bir strateji takip edilmiş, seçilme şansı olmayan partilere sağ-sol demeden çiçek sunulmuştur. Seçim öncesi Volkan Konak'ın İstasyon Meydanı'nda verdiği unutulmaz konserinde söylediklerini hatırlatmak isterim. Volkan Konak MHP'li mi? Değil elbette. Sözleri anlamlı: "Önemli olan yumurtaları tokuşturmamaktır. Biz buraya yumurtaları tokuşturmaya gelmedik; biz buraya bilerek, isteyerek geldik. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." Kimse dışarıda görülmemeli, yurt sathında Türkeş'in, sık vurguladığı gönül seferberliği başlatılmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları