Koray Aydın'la Anadolu

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın’la Anadolu yollarında olacağımı dün belirtmiştim. İlk durak Şereflikoçhisar’dı. Sonra Topakkaya beldesi, ardından Aksaray, Nevşehir...
Ben sadece gazeteciyim... Ayrıca “Milliyetçi Hareket” in Türkiye’nin teminatı olduğuna inananlardanım. Sadece Türkiye mi, bütün Türk dünyasının da teminatıdır. Hemen bütün Türk ülkelerine gittim ve bunu gördüm. Meseleye yalnız MHP çatısı altında bir “parti misyonu” açısından bakmamak gerekir.
“Milliyetçi Hareket” derken perspektifi geniş tutmalıyız. Çok insanla karşılaştım, başka partide de olsa, son kertede “teminat” olarak “Milliyetçi Hareket”i görmektedir.

***

1997’de, Alparslan Türkeş’in vefatından sonra, MHP genel başkanlığı için 9 aday çıkmış, sonunda iki aday kalmıştı: Devlet Bahçeli ve Tuğrul Türkeş... Bahçeli ile genel başkanlık seçimi çalışmalarında doğudan batıya Anadolu’yu dolaşmıştım. Daha öncesi 9 adayın 8’iyle röportaj yapmış ve birini diğerine tercih etmemiştim. Ancak, yakından takip edenler bilirler, bir röportaj, röportaj verenin aleyhine, rakibinin lehine çok etkili oldu. Onun hikâyesini sonra yazacağım!
Diğer adaylar alınmasınlar, kimi yakından tanıdığım 40 yıllık arkadaşım, kiminin hizmetini her zaman takdir ettim. Şu anda 2 güçlü aday görünüyor. Biri Koray Aydın... Anadolu’daki teveccüh onun açısından çok ümit verici.
Devlet Bahçeli’ye 1997’de gösterilen ilgiyi, şimdi Koray Aydın’ın şahsında gözledim.
O zaman genel başkanlık boştu ve şartlar eşitti. Şimdi, “pınarın başı” tutulu. Adayların daha fazla efor harcamaları gerekir. Adaylık yarışı sırasında biz de çok kişiyle görüşüyoruz... 4 Kasım’da seçim... Kim seçilirse seçilsin 5 Kasım’da herkes birbirinin yüzüne bakabilmeli ve herkes birbirini kucaklamalıdır. Kırıcılık, töhmet, suç isnadı insanları üzüyor.

***

Koray Aydın, ilk durağı Şereflikoçhisar’da, MHP ilçe binasında, salonu tıklım tıklım dolduran gerçekten heyecanlı bir kalabalığa hitap etti.
“Genel Başkan seçildiğimizde sabah namazında işe koyulacağız, milletin ayağına gideceğiz. Milletin gürleyen sesi olacağız” diyor.
“Milletin gürleyen sesi olacağız” sözünü, dinleyenler çok tuttu. Koray Aydın bunu anladığı için, iki defa daha tam yerinde telaffuz etti ve her seferinde büyük alkış aldı. Koray Aydın süreci mantıklı yürütüyor şu anda... Mevcut yönetimi itham etmiyor, suçlamıyor. Ne yapacağını anlatarak mevcut yönetime göre farkını kendi zaviyesinden gösteriyor.

***

Aksaray’a geçerken Topakkaya beldesinde Akça tesislerinde çay molası verildi. Orada öğrendim. Koray Aydın biraz da Aksaraylı... babası banka müdürlüğü yapmış, orta 3, lise 1 ve 2’yi burada okumuş, Genç Ülkücüler Teşkilâtı’nda burada faaliyet göstermiş. Babası da memur olduğu için MHP ilçe teşkilâtında perde arkasında önemli rol oynamış. Bunu bana ilk gençlik arkadaşlarından Aksaray’da MHP’den İl Genel Meclis Üyesi Feyyaz Güven anlattı.
Birkaç gün daha yazacağız.

Yazarın Diğer Yazıları