Kime servis S. Eş?!

Selahaddin E. Çakırgil, imzasını kullanan kişi Selahattin yerine Selahaddin yazıyor... Türkçede yaygın olarak Selahattin kullanılır. Latin harflerine aktarırsak tam karşılığı salâhu'd-dîn (salâh ed-dîn), s sad'dır, l lâmdır ve önünde elif vardır. h ise ha'dır. Tam karşılık vermek istersek s ve h'nın altına nokta koymamız gerekir. Din bildiğimiz din ve ayrı bir kelimedir. İki kelime bir arada isim tamlamasıdır. İkinci kelime harf-i tarif (article=artikıl) el takısı almıştır. (Burada d şemsî harf olduğu için ed gelmiştir.) Niye Selahattin diyoruz o zaman? Arap yazısında üç "s" vardır, peltek s, bizdeki s karşılığı sin, kalın s (sad). Türkçede s tek sesle karşılandığı için ister istemez Selahattin oluyor. İki t yan yana. Bu nereden çıktı? Onu da söyleyeyim... d sadalı, t sadasız sestir. Bizde hece sonlarında d sesi ister istemez t sesine dönüşür, t yanı d sesi gelirse d, t olur.

Niye ayrıntıya girdim? İşinize de yaramaz üstelik.

"Siyasî İslâmcılar", sağlam Türkçeyi savunan "Türk'üm" diyenlerle benzeşmemek için yazılarında uydurukçayı, isimlerinde ise Arapçayı tercih ederler. Ama Selahaddin'de olduğu gibi eksik yazarlar. Belki de nüfus cüzdanlarında isim böyle kaydedilmiştir.

Selahattin Eş, yine aklına estiği gibi sıralamış:

"Bu düşmanlık duygularını körükleyenlerin bir tarafı, mâlum türkçü, karşısı da kürdçü... Türkçüler de türk sağı, türk solu diye ikiye ayrılmış.. Ama bu iki taifenin ve kemalist-laik kesimlerin de temelde farklı düşünmedikleri ortada.. Esasen, onlar 100 yıllık katı ırkçı fikir ve uygulamaların ideolojik patronları.." (Selahaddin E. Çakırgil, "Her türlü 'fetişizm'e karşı olmak dikkatiyle", Star, 14 Ekim 2015)

Bu kişinin saçmalıklarını, cehaletini, kastını kaç yazıda ele aldım!

Yanlış yoldasın Selahattin Eş! Müslümanlığını bile tartışılır hâle getiriyorsun. Türk'ü etnisite kalıbına sokarsan, Müslümanlar zararlı çıkar. Ülkenin adı kalmaz, kendi kalmaz!

Seilahattin Eş!Türk bayrağına da dil uzatıyor:

"Ve geçmişte, cenazeler-tabutlar üzerine ölümü hatırlatan âyetlerin yazılı olduğu örtüler serilirdi.. Sonra bir bayrak modası başladı. Ama bir devletin hâkimiyet sembolü olmanın ötesinde bir 'bayrak fetişizmi'ne yol açarsanız, başkalarının da benzer bir 'bayrak fetişizmi'ni oluşturmalarından kaçamazsınız."

Selahattin Eş "ateist" PKK'yı örnek olarak veriyor!

O zaman 36 etnisiteye birer bayrak verelim... Her biri kendi bayrağını örtsün! Yahu be adam! Al bayrak ümmetin/milletin bayrağı... Tabutta yine ayet-i karime işlenmiş örtü var.

Tabutun üzerinden kaldırdığın bayrağı, elbette gönderden de indirirsin!

"Türk Bayrağı" olmasın... Senin gibi bir "İslâmcı", AKP'nin gözdesi Hilâl Kaplan adlı bir hanım da HDP/PKK'nın eş başı Selahattin'e dayanarak "Türk değil, devlet bayrağı diyelim" demişti.

IŞİD, İslâm adına kara bayrak kullanıyor. Üzerinde de Hz. Peygamber'in mührü yazılı. Asalım mı? İster misin?

Sana söz Selahattin Eş! Bütün Müslümanlar birleşsin, İslâm birliği kurulsun, Türk adını sileceğim, Türk bayrağını indireceğim, kara bayrağı asacağım!

Bütün yazdıkların PKK'yı meşrulaştırma çabası!

Adama sorarlar: Kime servis ediyorsun?!

Yazarın Diğer Yazıları