Kerinçsiz’in mektubu (3)

“Ergenekon” denilen davadan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Av. Kemal Kerinçsiz’in mektubunun son bölümünü veriyorum:
“(...) Başbakan’ın şehitlerimize ’kelle’tabirini kullanması nedeniyle açtığımız 3 kuruşluk davaların kazanılmasından sonra, kararı veren hâkim ve şahsım hakkında, AKP Meclis grubunda yaptığı konuşmadan 15 gün sonra tutuklanmam, sözde Ergenekon tertibi içine alınmamın sebebini yeterince ortaya koymaktadır.
Yine gözaltına alınmadan birkaç ay önce katil başı [A. Öcalan] için kullandığı ’sayın’tabirinden ötürü Başbakan hakkında verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karara itirazda bulunarak, hakkında dokunulmazlığın kaldırılmasının istendiği davanın açılmasını sağlayanlar arasında müvekkilimin yer alması neden Ergenekon tertibinin içine alındığımın bir başka gerekçesini oluşturmuştur.
Tutuklandıktan ve derneğimizin faaliyetleri fiilen önlendikten hemen sonra, çalışmalarımızı örnek alan onlarca iktidar yanlısı avukat ve hukukçu dernekleri açılmıştır.
Ülkesini ve vatanını sevenlerin yargılandığı, onlarca davanın açılmasında iktidar yanlısı bu derneklerin ihbar ve şikâyetleri önemli rol oynamıştır. Yandaş kanallarda hemen her akşam millî değerlerle hesaplaşma içinde olduğunu çok rahatlıkla ifade eden yine bu dernek mensuplarıdır. (...)
Şahsımın evinde, ofisinde, bilgisayarlarında suç unsuru oluşturan tek bir delil ve şiddet unsurunu barındıran bir tırnak makası dahi bulunmadan açtığımız davalar ve katıldığımız mitingler nedeniyle ’darbe’ye ön hazırlık yaptığım iddiası ile ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilirken, iktidar yanlısı bu derneklerin, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetlerine göz yumulmuş ve teşvik edilmiştir.
Derneğimizin hukuksal çalışmaları Türk Milletinin her bir ferdini, devletini koruyan bir hukuk bekçisi haline getirdiğinden, iktidar yalakalığını geçim ve ikbal kapısı haline getiren çağdaş Ali Kemal’lerin birçok televizyon programında ve köşelerinden şahsıma yaptıkları saldırı ve iftiraları, bugüne kadar yaptıklarımın ne kadar doğru ve sonuç alıcı olduğunu bir kez daha teyit etmiştir.(...) Altı yıla yakın cezaevinde olmam, bu kişilerle yeterince hukuk mücadelesi yapmamı engellemektedir. Sizin de belirttiğiniz gibi bu kişilerin sınır tanımaz iftiraları şahsım için bir şereftir. Bu sebeple de her birine cevap vermeye gerek duymuyorum. Türk Milletinin şaşmaz ve hassas adalet anlayışının istikbalde herkesin yerini en doğru şekilde belirleyeceğinden hiçbir tereddüdüm yoktur.
Derneğimize ve şahsıma yapılan bu iftira ve haksız saldırılara karşı milletimizi aydınlatan yazılarınızdan ötürü, sizlere ve şahsınızda gazeteniz Yeniçağ mensuplarına teşekkür etmeyi borç bilirim. Kaleminizi doğrudan, haktan ve Türk Milleti yararına kullanmayı bir yaşam biçimi haline getirdiğinizden, hak yolundaki mücadelenizden ötürü en içten takdirlerimi ve saygılarımı sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim. 28.09.2013”
Av. Kemal Kerinçsiz Silivri 1 nolu cezaevi / B-9 Alt Koğuş

Yazarın Diğer Yazıları