'Irkçılar'ın ipliğini pazara çıkartacağım (3)

Bana “savaş” açmış, birbiriyle iç içe Hrant Dink Vakfı-Agos gazetesi- “Nefret Söylemcileri” nin, “Düzeltme ve Cevap” yorumlarına geleceğim. Önce şu haberleri okuyalım:
Birinci haber: “Bir grup Türkiyeli Ermeni, akşam saatlerinde Agos gazetesi önünde bir araya gelerek, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek eylemi düzenledi. Ermeni kökenli gazeteci Hrant Dink’in öldürüldüğü noktada toplanan grup, sık sık Türkçe, Ermenice ve Kürtçe slogan attı.”
Sonra “ana dilde eğitim” , “ana dilde savunma” hakkı verilsin (yani PKK Devleti için yol açılsın!) diye Ermenice ve Türkçe bildiriler okumuşlar. PKK’nın bir talebi de Öcalan’la ilgiliydi; netice itibarıyla serbest kalmasını istiyorlar. Agos gazetesi önünde Hrant Dink’e hürmeten toplananlar, herhâlde PKK ile tam “özdeşleşmeme” için bu talebi dile getirmemişler. PKK ne istiyorsa bu bildiriyi okuyup slogan atanlar da onu istiyorlar. (Dün “kalıplaşmış zihniyet” ten, “kesin inanç” tan bahsetmiştim. Bu grup kör inançlı, kışkırtıcı grup. Tam Lenin’in direktifine uygun! Dink’le kurbiyetleri, onun da eski Marxist “ihtilalci” oluşundan... Sonra çok şey değişti ama tortu kalıyor.)
İkinci haber: PKK’nın perde kuruluşu “KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı” nın son yaptığı açıklamada ne diyor, okuyalım:
“... tek yol direnmek ve mücadele etmek kalmıştır. Bu gerçekten hareketle dağlarda, şehirlerde başlayan direniş halkasına zindanlardan katılan yoldaşlarımızın ortaya koyduğu iradeyle bütünleşmek, direnişi toplumsal bir düzeye çıkarmak temel bir yurtseverlik görevi haline gelmiştir. Direniş her yerde toplumsal düzeyde yükseltilmelidir. Türkiye’nin birliğinden bütünlüğünden ve halkların kardeşliğinden yana olan demokratik-devrimci tüm kesimleri, vicdan sahibi tüm insanları daha aktif devreye girmeye, Kürt halkıyla omuz omuza faşizme karşı eylem birliğini geliştirmeye çağırıyoruz! Kazanan, halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesi olacaktır.”

***


Başka Ermeni gazeteleri de çıkıyor. Kendilerini “Ermeni” diye belirten bir grup neden Agos önünde toplanıp PKK’ya destek verdi?
“PKK/ASALA” paralelliğinden, zaman zaman işbirliğinden boşuna bahsetmiyorum! Okuyucularım kusura bakmasınlar, İmralı’daki Konuk kitabıma sık atıfta bulunuyorum. Kitap, A. Öcalan’ın muhakemesi safahatının tek kaynağı... Duruşmalarda, konuşulanları, yaşananları bire bir not aldım. A. Öcalan, soru üzerine ASALA ile nasıl işbirliği içine girdiğini ve sonra neden işbirliğinin -o sıra- yürümediğini anlatmıştır. (Yürümemesi iki tarafın çıkar ilişkisiyle ilgili. Şimdi işbirliği yapmayacakları anlamına gelmiyor.)
Maksat ülkeyi bölmekse, asgarî müşterekte birleşmek zor olmaz! Buyurun: Yukarıda iki haber, ideolojik zeminde, “Nefretçi” zihniyet ile PKK’ın dayanışması! “Yoldaşlık”, “Faşistlik”, “halkların kardeşliği” , “demokratik-devrimci kesimler”, “direniş”, “eylem birliği” ... Bu ifadeler hangi ideolojinin terminolojisi?!
İsmail Beşikçi gibi birine sırf bölücülüğün teorisini yazıyor, diye ödül veren, bana “savaş” açan yukarıdaki gruptur! Her şey bir tarafa halkım adına mücadelemin ne kadar doğru olduğunu bu ödül bile göstermektedir. (Devamı var.)


Mehmet Ağar’a ne oluyor!
Mehmet Ağar’a bir şeyler olmuş. Mahpushanede vaktini okuyarak, ibadet ederek geçiriyormuş. Allah kabul etsin. Ama şu sözü nasıl sarf ettiğini doğrusu anlayamadım:
“Böyle gitmez. BDP bir ucundan MHP bir ucundan ayrıştırmak istiyor milleti.” (Yeni Şafak’tan Veyis Ateş’in röportajı.)
Haberfedai sitesi en uygun başlığı atmış: Mehmet Ağar’dan AKP ağzı.
Röportajın bütününde “PKK ağzı” nı bile görebilirsiniz.
Ağar’ın kodlarını en iyi okuyacak iki isim -şimdi MHP milletvekili- Meral Akşener ve Celal Adan’dır. DYP’de uzun yıllar Mehmet Ağar’la dayanışma içindeydiler; halef-selef oldular. “Dönüşüm” ün şifrelerini ancak Akşener ve Adan izah edebilir. Bana gönderirlerse yayınlarım ve halkımız gerçekleri öğrenir. Eğer göndermezlerse biz izah ederiz. Alınmaca yok!
Mehmet Ağar’a, “gaib” den sesler gelmiş olmalı ki, MHP’nin de milleti bir ucundan ayrıştırmak istediğini söylüyor. Ne yapmış MHP? Ağar’dan da, bu millet adına cevap bekliyorum!
Bir başka konu: PKK/BDP/KCK’nın basın-yayındaki baş sözcülerinden Cengiz Çandar, AKP’ye MHP üzerinden yükleniyor. Ona göre Ak Parti, MHP’leşmiş. Demek ki, MHP doğru yolda. AKP, MHP’nin ifadelerini kabul etmek zorunda kalmış ama eksik... AKP, yolunu bulabilmek için, “Milliyetçi Hareket” in tezlerini bütünüyle -Cengiz’in anlayacağı dilden söylersek- “içselleştirmelidir” !

Yazarın Diğer Yazıları