HDP gibi parti olmaz!

Teröre bulaşmış, terör kuruluşların legal uzantısı ne kadar parti ve dernek varsa kapatılmalıdır. Ülke bütünlüğü söz konusu olduğu yerde fikir hürriyetinden bahsedilemez.

Anayasa’nın maddeleri açık... Asla müsamaha gösterilmemelidir.

Madem bu parti ve dernekler ABD’den, Avrupa’dan güç alıyorlar, sen de, elindeki IŞİD silahını ABD ve Batı ülkelerine ve hatta İsrail’e karşı kullanacaksın.

Görünen o ki, IŞİD’in giriş kapısı da, çıkış kapısı da asıl Türkiye. Örgütün hareket alanını istediğin zaman daraltır, istediğin zaman genişletirsin!

Ankara’nın eline böyle bir fırsat hiç geçmemişti. Ne zaman PKK ve uzantıları üzerine gidilmek istese birileri devreyle giriyor ve harekât akîm kalıyordu.

Sadece HDP/PKK üzerine değil; HDP/PKK ile el ele tutuşmuş, görüş birliği içinde olan bütün kesimlerin üzerine gitme zamanı da bu zaman!

İstanbul’da Gazi Mahallesi yıllardır harf yığını bir sürü illegal kuruluşların at koşturduğu mekân.

Gazi Mahallesi’nde bir de cemevi var. Hangi Ali’sizlerin kontrolünde bilmiyorum ama belli ki, orası illegalitenin cenaze kaldırma merkezsine dönüşmüş.

Sokaklarda her gün gösteri, her gün saldırı... Bir devlet buna tahammül edemez. Eli silâhlı, yüzü kapalı militanlar nizamî yürüyüş bile yapabiliyorlar. Sonunda bir polisimizi şehit ettiler.

Bunlar bilindiği hâlde Ali’siz Alevî dernekleri, federasyonları vs.: “İbadethanelerimiz olan Cem Evlerimize karşı yapılan saldırı gittikçe bir katliam provası halini almıştır. Uygulanmaya çalışılan savaş politikasının Aleviler ve Cem Evleri üzerinden yürütülmeye çalıştığını görmekteyiz.” diyebiliyorlar!

Ülke birliğini isteyen, HDP/PKK’ya yamanmamış Alevî kuruluşları seslerini yükseltmelidirler ve bu tip dernek ve federasyonların illegalitenin beslenme kaynakları olduğunu açıkça anlatmalıdırlar. Eğer bunu yapmazlarsa Ali’siz Marksist kuruluşlar kendi inandıklarını “Alevilik budur!” diye halka inandıracaklardır. İnançlar bir kere yerleşirse söküp atamazsınız. İşte önünüzde: Zavallı Sünnîler! Kelle avcılarının, “lider” e ilâhlık atfedenlerin elinde oyuncak oluyorlar.

Ülkesini seven, sağduyu sahibi Alevî kardeşlerimiz Alevî kitlelerini pis emellerine âlet etmek isteyenlere fırsat vermemelidirler.

6-8 Ekim meş’ûm günlerinin müsebbibi HDP’nin eş başı Selahattin ve hempalarıdırlar! Biliyorsunuz, HDP’nin kapatılması gerektiğini yazmış, HDP/PKK bir koşu beni savcılığa şikâyet etmiş, gidip ifade vermek zorunda kalmıştım. Savcılık, o sıra HDP-İmralı-Kandil görüşmeleri içindeki AKP Hükûmeti’nden çekindiği için olacak, HDP’nin saçma sapan dilekçesini işleme koymuş ve beni emniyete kadar getirtmişti.

Sonra Bülent Arınç HDP’nin kapatılabileceğini söyledi.

HDP’nin kapatılması gerektiğini dillendirenler artıyor. İki gündür öne çıkan haber MHP’nin talebi... Bu talebe AKP’den Prof. Mustafa Şentop da katıldı. M. Şentop bir anayasacıdır ve HDP’nin kapatılıp kapatılamayacağını en iyi ölçebilecek isimlerdendir.

Ne kadar illegalite varsa, ne kadar illegalite ile işbirliği içinde uzantılar varsa üzerine gidilmelidir!

IŞİD kozunu heba etmeyin!

Yazarın Diğer Yazıları