Halkı ve hakkı çiğniyorsunuz!

MHP'nin mevcut genel başkanı ve yanındaki Komitacı Başı, MHP'yi bitirmeye azimliler.

Kendi insanlarına karşı bu düşmanlık nedir?

İller, ilçeler kapatılması halkın önünün kesilmesi demektir. Ben yoksam Milliyetçi Hareket Partisi de yok! Mevcut MHP Genel Başkanı'nın ve yanındaki Komitacı Başı'nın mantığı bu!

Türkiye yanıyor, onlar ise kendilerini kurtarma benciliğine düşmüşler.

Neden hukuku hiçe sayıyorsunuz? Sizin hukukunuz bu ülkenin hukukunun dışında mı? Siz bu toprağın insanı değil misiniz? Zamanında kendi canınızı bu ülke için kurşunlara siper ederken, ne oldu da, canınızı ülkenin önüne geçirdiniz?!

Bir daha bir daha yazıklar olsun diyorum!

MHP'yi bitirme azmi için gösterdiğiniz eforu, seçimlerde, oy toplamak için gösterseydiniz, kimse sizin karşınıza geçip: "Sizinle yürümüyor... Hukuk neyi gerektiriyorsa, yerine getirmeli, işte 600'e yakın rekor imza!" demezdi. Hadi 240'ın üzerinde üç beş imza olsaydı, bazı bahanelerle, sayısı üç beş aşağıya indirirdiniz ama şimdi hangi ili, hangi ilçeyi kapatırsanız kapatın mümkün değil.

Aha şurada yazıyorum: Kapatılan MHP il ve ilçeler, öyle kalmayacak. Mevcut MHP Genel Başkanı ve iş birlikçisi Komitacı Başı eğer o il ve ilçelerde adam bulabilirlerse, kendi adamlarını getirmek isteyeceklerdir. "Şeref" ve "haysiyet"ten bahsedenler görevden alınanların yerine gelmez, gelmemelidir. Çünkü sizi o göreve getirenler teamülleri çiğnenmişler ve kendi çıkarları için halkın iradesini yok saymışlardır.

Bu kadar açık yazıyorum. Yazılarımı okuduysanız, kitaplarımı okuduysanız, birazcık bu Hareket'te yerim olduğunu düşünüyor, gereksiz konuşmayacağımı idrâk ediyorsanız, "şahsiyetinizi" ortaya koyar ve birilerinin adamı olmayı, arkadaşlarınıza sırt dönmeyi reddedersiniz.

Burada isim telaffuz etmedim, şu aday ve bu aday demedim. Yeri geldi, aday olduklarını açıklayanları, ihsas edenleri de tenkit ettim.

Tek aradığım hukuk... Teamül... Halkın iradesi...

Ey milletvekilleri! Neredesiniz? Yanlışları, eksiklikleri, çıkar hesaplarını görmüyor musunuz? Bu saatten sonra ilk seçimde seçilebileceğinizi mi sanıyorsunuz? "Ne oluyoruz arkadaşlar! Halkın iradesini nasıl yok sayabilir; nasıl illeri, ilçeleri kapatır, kurultayın önüne geçmek için akıl almaz, iğrenç oyunlara girersiniz?" diyemiyor musunuz?! Hangi yüzle seçim bölgenize gideceksiniz?! Halka neyi anlatacaksınız?! Mevcut Genel Başkan ve Komitacı Başı'nın ne yapmak istediğini sorduklarında ne cevap vereceksiniz?

Bana dört bir taraftan haberler geliyor... "1 Kasım'da anneme, eşime oy verdiremedim, böyle giderse, önümüzdeki seçimde artık ben de oy vermeyeceğim", "1969'dan beri Hareket'in içindeyim. Ailemin 70 oyu var. Bundan sonra bitti. Alamazlar!"... Daha böyle nice haber.

Halkı umutsuzluğa sürüklemeye hakkınız var mı?!

***

Avukat Armağan Gayretli'yi kaybettik. Uzun zamandır rahatsızdı. İlkokuldan beri beraberdik. Armağan'ın Ankara Hukuk Fakültesi'ndeki mücadelede ayrı bir yeri vardı. Yerköy'de, gerek lise döneminde, gerek avukat olarak döndüğü kısa dönemdeki çabası, 12 Eylül'ün netameli günlerindeki koşuşturması her türlü takdirin üzerindedir. Mekânı cennet olsun. Cenazesi bugün ikindi namazının ardından İstanbul'da Eyüp Sultan Camisi'ndan kaldırılacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları