Fuat Avni’nin inine girebildiniz mi?

Türkiye’de devletin temel kurumları olan adalet, emniyet, istihbarat organlarının nasıl işlediğini gösteren önemli haberler var.
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların “usulsüz” dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatılan soruşturmanın gizliliğini, sosyal medya aracılığıyla ihlal ettikleri gerekçesiyle, “Fuat Avni” adlı hesaptan paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma açtı.
Söz konusu dinlemelerin, 17-25 Aralık döneminde yoğunlaştığı
belirtilirken dinlemelerin kaydedilmesinin ardından silindiği ve bilirkişilerce silinen kayıtların geri döndürüldüğü bildirildi.
***
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı’nın kriptolu telefonları dinleniyor, konuyla ilgili soruşturma açılıyor ve sosyal medyada “Fuat Avni” adlı kullanıcı üzerinden bu dinlemelerle ilgili bilgiler yayınlanıyor...
Böylece Fuat Avni adlı hesaptan yayın yapan kişi veya kişiler soruşturmanın gizliliğini ihlal etmiş oluyor, bu suçtan dolayı bir soruşturma daha açılıyor!
İstihbarat ve emniyetin, üstün teknolojik imkânlara sahip oldukları halde tespit edemediği Fuat Avni adlı hesabı kimlerin kullandığını savcılar mı bulacak?
Fuat Avni, siyasi iktidarın hangi kararları aldığını, kimlere ne amaçla operasyon yapılacağını önceden yazıyor ve yazdıkları da hep doğru çıkıyor! Yani devletin içinden gerçekten bilgi aldığı ortada...
“Mahkeme kararı ile yapılan dinlemeler”in “usulsüz” olduğu iddia ediliyor ama bu bilgilerle girişilen 17-25 Aralık operasyonları sonunda dört bakan istifa etti!
Sonradan bu operasyonları yapanlarla birlikte on bin polisin görev yerleri değiştirildi. Az bir kısmı tutuklandı. Son olarak Emniyet müdürleri de darmadağın edildi. Yine dört ilde söz konusu dinlemelerle ilgili olarak TİB ve TÜBİTAK mensupları dahil 28 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.
Tayyip Erdoğan ise “Enerji Piyasaları” ile ilgili toplantıda bile “Artık inlerine girilmiştir. Ülkemizi uluslararası alanda terörle özdeşleştirme çabalarının aslında hangi dertlerden,hangi sıkıntılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyoruz” diyor.
Oysa Fuat Avni’nin inine giremediler
daha!
***
Yeni bir yasa teklifine göre Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Başbakanlık ve ilgili bakanlıkların talebi üzerine, hakim kararı olmadan İnternet’ten içerik çıkarma veya erişimin engellenmesi kararı verebilecek.
Fuat Avni’yi veya benzerlerini böyle mi durduracaklar?
Kaldı ki Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bugün gazetesine yaptığı açıklamada, Oslo’da örgüte, terörle mücadele eden polislerin tutuklanması sözü verildiğini hatırlatarak; “Kamuoyuna kısmen yansıyan, çok da yankı bulmayan başka bir şey var Oslo’da. Terörle, PKK ile, PKK’nın ortak hareket ettiği başta DHKP-C, MLKP de dâhil örgütlerle mücadele eden devlet görevlilerinin yargılanması isteği masaya konulmuş. KCK’nın ana sözleşmesinin hazırlanmasında, MİT Müsteşar Yardımcılığı’ndan emekli bir ismin bilfiil katkısı olduğu yönünde bilgiler var” dedi!
IŞİD’i, El Nusra’yı, ÖSO’yu bırakın bir kenara, “açılım” adı altında PKK ile iş birliği halen sürmüyor mu zaten?
İmralı-Kandil görüşmeleri nedir?

Yazarın Diğer Yazıları