‘Düzeltme ve Cevap’(1)

Niğde Üniversitesinde 11 öğretim üyesi hakkında açılan soruşturmaya dair yazmış ve Rektör Bey açıklama gönderirse aynen yayınlayacağımı belirtmiştim. Rektör Bey, açıklama yerine, mahkemeye gitme hakkını saklı tutabilmek için noter aracılığıyla “Düzeltme ve Cevap” gönderdi. Yazdıklarımda hakikat hilâfı hiçbir husus yoktur. Prof. Dr. Adnan Görür imzasıyla gelen “Düzeltme ve Cevap”ı veriyorum (Sonra bizim de ‘düzeltme ve cevabımız’ olacak!):
“Yeniçağ Gazetesindeki köşenizde 09.12.2013 Pazartesi günü “Niğde Üniversitesi’nin Akla Ziyan Soruşturması” ve 10.12.2013 Salı günü “Diktatörlükten farkı ne!” başlıklı yazılarınızda Üniversitemiz ve Rektörümüzle ilgili ortaya attığınız iddialar tamamen asılsız ve dayanaksızdır.
Niğde Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana öğrenci, akademisyen ve çalışanlarına evrensel niteliklere sahip, özgür, güvenli, huzurlu ve demokratik bir ortam sunmayı başarmıştır. Üniversitemizin sahip olduğu bu özgür ve demokratik huzur ortamı, Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubunun 22 Nisan 2013 günü Üniversitemizde gerçekleştirdiği toplantı esnasında birkaç öğretim elemanının tahammülsüzlük heyecanıyla ortaya koyduğu saldırgan yaklaşımından dolayı zarar görmüştür. Öncelikle bilmelisiniz ki, camiamızda ciddi şekilde rahatsızlık ve üzüntüye yol açan söz konusu olay, nesnellikten uzak bir değerlendirme ile köşenize taşıdığınız biçimde gerçekleşmemiştir.
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölge Grubunun Üniversitemizdeki toplantısı 22 Nisan 2013 günü gerçekleştirilmiştir. Toplantı duyurusu, Fakülte Dekanlıkları aracılığıyla genel duyuru şeklinde yapılmış olup, yazınızda mesnetsiz bir şekilde ifade ettiğinizin aksine hiç kimsenin toplantıya katılması zorunlu tutulmamış, toplantıya katılmaya zorlamak amacıyla kimseden imza alınmamıştır. Herkesin kişisel düşüncesini ifade edebildiği toplantı ortamında hiç kimsenin soru sormasına bir engel konulmamış, isteyen rahatça (hatta başkalarını konuşturmayacak rahatlıkta !!!) sorusunu sormuş, düşüncesini paylaşmıştır. Yazınızda sizin de referans gösterdiğiniz YouTube veya diğer kaynaklardaki görüntülerden de bu ortamı görebilirsiniz.
Somut maddi gerçeklere hiçbir şekilde uygunluk arz etmeyen, yanlış bilgilendirme amacına matuf, maksatlı ve art niyetli ithamlardan oluşan yazınızda soru soran ve sormayan 11 öğretim üyesi hakkında soruşturma açıldığını iddia ediyorsunuz. İddianız, asılsız ve mesnetsizdir. Çünkü 11 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılmasının sebebi kesinlikle soru sormuş olmaları ya da düşüncelerini ifade etmeleri değildir. Toplantı esnasında bir grup öğretim elemanı kendilerinden farklı görüşler ifade eden başka bir öğretim elemanına tahammül edemeyerek susturmaya çalışmış, susturamayınca da içlerinden birkaçı bilim adamına yakışmayan tavır ve sözlerle karşıt düşüncedeki öğretim elemanının üzerine yürüyüp darp girişiminde bulunmuştur. Aklıselim bir grup öğretim elemanı tarafından önlenen bu girişimden sonra salonda konuşma zemini kalmadığı için Akil İnsanlar Heyeti toplantıyı sonlandırmıştır. Hiçbir surette olağan karşılanamayacak tarzda ortaya koyulan ve Niğde Üniversitesi mensuplarına yakışmayacak nitelikte nefret ve şiddet eğilimli bu tepki biçimi, demokratik hak kullanımı sınırını aşmış, cebir yoluyla başkalarıma düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleme noktasına varmıştır.”

(Yarın devam)

Yazarın Diğer Yazıları