Dertleri PKK değil, MHP!

Başbakan R. T. Erdoğan, MHP’liler için, “Kandan geçiniyorlar!” gibi aklı zorlayan korkunç ifadeler kullanıyor.
PKK’yla işbirliği edenler, CHP de muhalefet partisi olduğu hâlde, onu kaale almıyorlar; illâ MHP.
Demek ki MHP korkutuyor; işbirlikçilerin önündeki en büyük engel...
Bir de “ikbalcilerimiz” var:
63’lüklerden Ahmet Taşgetiren, MHP’ye saldırıda, Mümtaz’er’le atbaşı gidiyor. Ahmet Bey, büyük bir darbe yedi, altından kalkamadı: 2005’te, R. T. Erdoğan’a “PKK ile işbirliği yapma!” demeye getirdiği için Yeni Şafak’tan gönderilmişti. Şimdi ise farklı bir sendrom yaşıyor (Katilini sevme sendromu: Stockholm sendromu).
Mümtaz’er, evlere şenlik! Allah ıslah etsin. Hanımını milletvekili yaptırdı, kendisi de olmak istedi ama bu defa Recep Tayyip Bey izin vermedi. O, yine umudunu yitirmedi! AKP yönetimi kiminle işbirliği yapıyorsa o da onunla... AKP/PKK/BDP dayanışması Türkiye’yi “Türk’süz”, “bayraksız” bir evrilmeye götürüyor, “ikbâlciler”, Damat Feritlerin birer yağ tekneleri!
Taşgetiren, Mümtaz’er’e dayanarak “MHP iktidar olsa Türkiye bölünür” diyor. PKK’nın önünü açabilmek için böyle iftiralar bile atabiliyorlar. Mümtaz’er’in şu cümlelerini tezini kuvvetlendirmek için köşesine taşımış:
“MHP’li dostlarıma sorduğum basit bir soru: ’Bugün MHP %50 oyla tek başına iktidar olsa Türkiye ne olur?’’Acaba ne derler’endişesinden azade aldığım samimi cevaplar hep aynı: ’Bölünür.’MHP, Kürt sorununda çözüm sürecinin çok önemli aktörlerinden biri ama MHP’nin Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü muhafaza edecek bir çözümü yok.” (Zaman, 31 Ocak 2013)
Ahmet Bey bu cümleleri akla ziyan yorumluyor:
“... MHP, Türkiye’nin bölünmesini istemez. / Onun için de Türkiye’nin bölünmesi ile sonuçlanacak olan bir MHP iktidarından yana olmaz. Onun için de, muhtemelen Kürt oylarının yüzde 50’sini alarak, Kürtler’le Kürtçü partiden bile daha fazla iletişim sağlayan AK Parti iktidarının devamı için dua eder!” ( “MHP, MHP iktidarını ister mi?”, Bugün, 28 Nisan 2013)
Türk’süz, bayraksız PKK/AKP birliği için mi dua edecek?!
Yönetimi bu kadar tenkit eden ben, sonuna kadar Milliyetçi Hareket’in çizgisinin bir milim sapmadan dosdoğru olduğunu kendimi Hareket’in içinde buldum bulalı söylüyorum. Ahmet Bey, “dönen”in değil, “dönmeyen”in söylediklerini tahlil etsin!
Onların nazarında PKK iyi, MHP kötü! Bazı kendisini “İslâmcı” sayan yazarlar bile “Yanlış tavır!” diyorlar. Ama Ak Parti yönetiminden ikbâl bekleyenler, “dinsiz” dedikleri PKK ile, MHP karşısında birlik oluyorlar!
Yüce Rabb’im ne söylerse güzel söyler:
“Ey iman edenler! Siz eğer kâfir olanlara uyarsanız, sizi topuklarınız üstünde gerisin geriye çevirirler. O zaman büsbütün kaybedersiniz.” (Âl-i İmran, 2/149)
Dönenlerin, hilekârların, gammazların, karaktersizlerin şerrinden Allah’a sığınırım!

Yazarın Diğer Yazıları