Bu kin nereye götürür?

Sivas’ta meş’ûm gün: 2 Temmuz 1993.
Başbağlar’da meş’ûm gün: 5 Temmuz 1993.
Sivas’ta hayatlarını yitirenler: 33+ 4=37.
Başbağlar’da hayatlarını yitirenler: 33.
Sivas Madımak Oteli yangınından dolayı hapse atılanlar: 33.
Sivas olayları başladığında bir haber ajansındaydım ve o haber ajansı bütün olup bitenleri çekmişti. O haber ajansı vasıtasıyla dünya Sivas’taki fâciayı öğrendi. Ve o haber ajansının çektiklerini önüne koyan savcılar, hâkimler, (sonra listeye göre ceza verildiği de söylendi) yüzünü seçebildiklerini içeri aldılar.
Bu olaylar neden çıktı? Kim sebep oldu, bunun üzerine gidilmedi. 33 kişi, otelde dumandan zehirlenerek ne yazık ki çok acı bir şekilde öldü. 4 kişi de otelden açılan ateşle maktül düştü.
3 gün sonra Erzincan Kemaliye’ye bağlı Başbağlar köyü, PKK militanlarınca basılıp camide akşam namazı kılan insanlar katledildiler; 214 ev ateşe verildi. 33 can gitti.
Eski bir PKK’lıyla görüşmüştüm. Bölgede PKK’nın önemli bir ismiydi. Yakalandığında, gazetelerde bölge komutanının ele geçirildiği/teslim olduğu yazılmıştı.
Özellikle kimin bu katliamı yaptığını sormuştum. PKK’lıların adını vermişti. A. Öcalan ise, bizim ilgimiz yoktu, diyordu ama grup komutanına sonra Bekaa’da önemli görevler yüklemişti. Her zamanki taktikleriydi. (Ayrıntı İmralı’daki Konuk’ta).
PKK burada, bulanık suda balık avlamak istemişti. Hazır bir kesim infial içinde; bir kesim şaşkın, keşke olmasaydı, arkası ne gelir kaygısıyla tedirgin bekleyişteyken, olanlar oldu ve yakın tarihimizin kanlı sayfası yazıldı.
Marksist ideolojinin gübresi kindir. Kin için sebep bulmak hiç güç değildir. Yolda ayağına diken batsa kin sebebidir. Dikeni oraya kim koydudan, kim ektiden başlarlar silsileyle bir sürü teori üretirler; içlerinde hınç büyütürler.
Maalesef, ideolojik kapana sıkışmış birileri Madımak Oteli’ni kaşıdıkça kaşıyor ve kin üzerine kin üretiyor. İşin garibi kin üretmede “Ali’siz Alevicilik” peşindeki Marksist dernekler, Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, BDP/PKK ortak hareket ediyor.
CHP’yi marjinalleştirmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar: Kılıçdaroğlu ve CHP’nin içine sokulan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu önde...
Halkı aptal mı sanıyor Yeni CHP yönetimi? İnsanlarımız, Yeni CHP’nin hangi ideolojinin dar kalıplarına nasıl sıkıştığını görmüyor mu?
Marksistlerin oyları binde bir değil ama Yeni CHP, işte bu, oyları binde biri bile bulmayanların kulu kölesi şimdi.
Kin körüklemek CHP’ye ne kazandıracak?

***


Madımak Oteli yangını ve infialler üzerine daha önce de gittim. Yönettiğim bir haftalık gazetede Sivas Davası sanıklarının avukatıyla ayrıntılı bir röportaj yaptırmıştım. Yarın o röportajdan hareketle bazı gerçeklerin üzerini açmak istiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları