Anafordan kurtulmak!

"Koalisyon" uçaklarının, Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Bab ve Rai bölgelerindeki IŞİD hedeflerini bombaladığı haberleri gürültülü bir şekilde duyurulurken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un açıklaması genelde yok sayıldı!

Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre Lavrov, "Bu koalisyona ait ülkelerden bazı meslektaşlarımız şöyle diyor: Onların elinde IŞİD'in şu veya bu birliklerinin hangi mevzilerde olduğu ile ilgili bilgileri var. Fakat koalisyonun komutanlığı -tabii ki ABD- saldırı yapılmasına izin vermiyor" dedi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi ise IŞİD'in ABD tarafından kurulduğunu belirterek örgüt üyelerinin ayda yaklaşık 2 bin dolar da para aldığını söyledi!

***

IŞİD'in bir Amerikan projesi olduğunu defalarca gündeme getirdik ama kimse anlamak istemedi. Şimdi Rusya ve İran, resmen oyunu deşifre ediyor, Türkiye'yi yöneten kadro ve destekçileri hâlâ anlamak istemiyor.

Üstelik ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Bizim IŞİD ile mücadele konusundaki kararlılığımız büyük ihtimalle yıllar içinde karşılığını bulacak. Kuzeyde ve Batıda Kürt birlikler cesurca savaşıyor ve Sünni aşiretler de sahaya çıkmaya başladı" demiş ve 25 yıllık bir süre öngörmüştü!

IŞİD'in ilk görevi, Kuzey Suriye'den Türkmenleri tasfiye ederek, PKK/PYD'nin Akdeniz'e kader uzanan koridoru ele geçirmesini sağlamaktı.

IŞİD'in asıl görevi ise ABD'nin "İslam içi çatışma stratejisi"ni uygulamaktı.

Türkiye'yi yöneten kadro, koridor tamamlanmak üzereyken duruma müdahale eder gibi oldu ama çözüm olarak İncirlik Üssü'nü koalisyon uçaklarına açarak işi Türkiye açısından tam bir çıkmaza soktu.

***

Rusya, Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirebilmek için "Türk Akımı" projesini ertelediğini açıkladı. Bu arada, Mehmet Ali Güller, Rusya'nın Suriye'deki girişimlerini "İncirlik'e karşı Lazkiye" başlıklı bir yazıyla açıkladı. Güller'e göre Putin'in planı, Tartus'daki deniz üssünü, kapasitesini artırmak amacıyla daha kuzeye taşımak ve hemen karşısındaki bölgeye de bir hava üssü inşa etmek... Rusya, bölgeye bir nükleer denizaltı ile 20 adet kıtalararası balistik füze ve 200'den fazla nükleer başlık taşıyan iki savaş gemisi gönderdi.

Yani, mesele daha yeni başlıyor!

***

Türkiye, IŞİD ve PYD konusu bir tarafta dururken PKK saldırıları ile boğuşmak durumunda kaldı. Bu arada Tayyip Erdoğan'ı eleştiren herkes hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ten soruşturma başlatılıyor! Son olarak Nokta dergisi toplatıldı, Hürriyet gazetesine baskın üzerine baskın yapılıyor!

Avrupa Parlamentosu'nun Irak Delegasyonu Başkanı İngiliz muhafazakâr parlamenter David Campbell Bannerman ise "Kürdistan bölgesinde devlet kurmaları için Kürtler'e destek vereceğiz" dedi.

Lafın tamamını da söylüyorlar ama toplum olarak anlamak istemiyoruz! Anlamış olsaydık, ABD ve İngiltere'nin bu yöndeki politikalarına karşı çözüm üretecek millî bir iktidar oluştururduk.

***

Mevcut partilerden millî iktidar çıkmıyorsa, bunda herkesin ama herkesin sorumluluğu vardır. Bir milletin fertleri arasında, tarihi sorumluluktan kaçıp, oyunu da şahsi çıkarlara göre belirlemek gibi bir eğilim varsa, bu sebeple her alanda Amerikan projelerine boyun eğenler öne çıkıyorsa, kimsenin ağlayıp sızlamaya hakkı yoktur.

Allah, aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır! Yani terör yağdırır, mülteci yağdırır, ekonomik kriz yağdırır. Bu sebeple 7'den 70'e herkesin aklını başına toplaması gereken bir durumdayız. Aksi halde, belâ daha da büyüyecek ve bu anafor, Türkiye'yi de içine alacak!

Zaten projenin asıl hedefi de bu!

Yazarın Diğer Yazıları