AKP grubunda sürpriz konuk!

AKP'nin grup toplantısında sürpriz bir konuk vardı: Aleksandr Dugin! Haberi Aydınlık verdi. Dugin, daha önce de devlet yetkilileri tarafından kabul edilmiş ayrıca TBMM'deki 15 Temmuz Komisyonu ile analizlerini paylaşmıştı.

Biz 2003 yılından itibaren Dugin'in görüşlerini önemli bularak incelediğimizde, AKP'nin o zaman oluşturduğu yandaş medyadan, bizim bu tutumumuzla dalga geçenler olmuştu! Çünkü o zamanlar "küreselleşme", "özelleştirme" gibi kavramları kutsallaştırıyor ve kendi iddialarını bir kenara bırakıp Avrupa Birliği'ni "medeniyet projesi" olarak kabul etmiş görünüyorlardı.

Aslında "Ankara'nın şerrinden Brüksel'in şefaatine sığınmak" politikasını uyguluyorlardı ve bizim gibi insanların gerçekleri işleyerek halkı etkilemesinden korkuyorlardı! Bu sebeple manşetlerden, köşe yazılarından hedef göstererek tutuklanmamızı isteyenler bile çıkmıştı!

Fakat biz "Türkiye'deki devlet yetkilileri, ABD'den Fethullah Gülen tarafından seslendirilen 'ulusalcılığı aşacağız' formülünü uygular ve herkes ağzı açık Ergenekon Davası'na bakarken, Türk Dünyası'nın Kafkasya kapısı tamamen kapatılmak isteniyor. Rusya bu işi, Karabağ'ı ve diğer Azerbaycan topraklarını Ermenistan'a işgal ettirerek büyük ölçüde bitirmiştir. Türkiye, Gürcistan üzerinden boru hattı ve demir yolu ile bu engeli aşınca, terörün düğmesine basıldı, yetmeyince Gürcistan'da savaş başlatıldı. Rusya, Gürcistan üzerinden Türk'ün boğazına çökmeye devam ederse, Türkiye'deki Amerikancıları haklı çıkarır! Bu arada uzun vadede kendi çıkarlarını da kaybeder. Rusya, Türkiye ile iş birliği yaparsa ayakta kalır!" diyorduk.

Yani bizim Dugin'in Avrasyacı fikirlerini ciddiye almamız, Türkiye'nin ve Türk Dünyası'nın çıkarlarını gözardı etmek anlamına gelmiyordu.

***

Zaten Dugin de "Benim açımdan Rusya'nın da Türkiye'nin de kaderi ve yolu aynı. Biz ortaklık yapmaya, ittifak yapmaya mahkûmuz. Ergenekon Davası'nda tutuklanan kişiler, Türkiye'deki ABD karşıtı lobinin temsilcileri. Bu kişiler Türkiye'nin ABD yanlısı politikaları terk ederek, Rusya ile yakınlaşmasını istiyordu. Burada suç unsuru NATO karşıtı olmak.. İşte bu yüzden harekete geçen NATO yanlısı güçler, tıpkı diğer Doğu Avrupa ülkelerinde olduğu gibi aktif kişileri toplumdan uzaklaştırmak istiyor.

Türkiye'de son zamanlarda, bir 'Yeni Osmanlıcılık' akımı ortaya çıktı. Türkiye'nin çevre ülkelere müdahalesini savunan bu 'Osmanlıcılık' akımı, Türkiye'ye ABD'den ithal edilmiş bir proje. ABD, 'siz Osmanlı'nın torunlarısınız' diyerek, Türkiye'yi bölge ülkeleriyle, özellikle Suriye'yle savaşa sokmaya çalışıyor" diyordu.

Bizimkiler ise Putin'i veya Dugin'i anladılar ama yanlış anladılar ki hâlâ Suriye ile savaş halindeler. Oysa Suriye ile iş birliği yapılsa, Türkiye'nin Fırat Kalkanı'na karşı ABD'nin "Fırat Gazabı" keskinliğinde sirke satması, kendi küpüne zarar verecek; Amerikan koridoru hayalleri de sona erecek!

***

Dün Dünya Radyoloji Günü idi! Tüm Radyoloji Teknisyen ve Teknikerleri Derneği'nden yapılan açıklamada, radyasyonun, özel korunma önlemleri alınmadığı takdirde vücutta radyasyon yanıkları, katarakt, kanser gibi hastalıklara ve genetik bozukluklara sebep olabildiği uyarısında bulunuldu ve teşhis ve tedavi amacıyla röntgen, anjiyografi veya tomografi gibi tetkiklerin, radyasyon dozu yüzünden hekimin fayda-zarar değerlendirmesi sonucunda hasta lehine fayda sağlayacağına karar verdiği durumlarda yapılması gerektiğine dikkat çekildi!

ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi'nin çerçevesinde, PYD koridorunu tamamlamak için Türkiye'yi uyarması, Rakka'ya PKK'yı, Musul'a Şii güçleri sokması da Türkiye'yi radyasyon gibi etkileyecek, hatta millî yapısında bozulmalara sebep olabilecek uygulamalardır.

AKP ise bu uyarıları zamanında yaptığımız halde bizi dinlemedi, Suriye krizinde fayda-zarar değerlendirmesi yapmak yerine ideolojik tutkuların esiri oldu; şimdi de Dugin'den medet umuyor!

Yazarın Diğer Yazıları