Patlayıcılar, ABD ordu deposundan çıkmadı mı?

Diyarbakır’da Final Dergisi Dershanesi’nin önündeki bombalı saldırıda 80 kilo A-4 patlayıcı kullanıldı. Bursa ve Van’da da A-4 patlayıcı yüklü araçlar bulundu!
Diyarbakır’daki saldırının askeri servis aracına dönük olduğu söyleniyor ama bence bu açıklama gerçeği ifade etmiyor. Saldırının hedefi, aynı zamanda dershane öğrencileri idi! Final Dergisi Dershanesi de özel olarak seçilmişti!
Terör örgütü, dersaneye çocuğunu gönderen velilere evlat acısı yaşatmaya karar verdiği için böyle bir eylem düzenledi!
Dershanenin hemen önünde bekletilen bombalı araç, servis otobüsünün geçtiği saatte patlatılarak ölü ve yaralı sayısı artırılmak istendi!
Gerçeği saklamayalım!

***

ABD Dışişleri Bakanlığı, Diyarbakır’da düzenlenen bombalı saldırıyı sert dille kınayarak, terörle mücadelede Washington’un, Ankara’nın yanında olduğunu bildirdi.
İyi ama Diyarbakır’da patlayan A-4 patlayıcıların Irak’taki Amerikan ordu depolarından çıktığını ABD de kabul etmişti.
Bombaların kaynağını Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Bölücü Terörle Mücadele Şube Müdürü Nafiz Yüksel, 25 Kasım 2006 günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen terör konferansında açıklamıştı.
Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi CIA yetkililerinden aldıkları bilgiye göre, Irak’taki Amerikan ordu depolarından, 5 bin ton A-4 ve C-4 patlayıcının kaybolduğunu anlatan Yüksel, bu patlayıcıların hem Irak’ta hem Türkiye’de kullanılabileceğini ifade etmişti.
İşte kullanılıyor! Ve ABD, her patlamadan sonra acımızı paylaşıyor!

***

Biz, “Türkiye, terörle sadece askeri yollardan mücadele ederse, bu işin altından kalkamaz. Bölgesel strateji de çözüm değildir. Türkiye, bu stratejik saldırıdan kurtulmak için ABD ve AB’yi terörü desteklemekten vazgeçirecek bir büyük dünya stratejisi uygulamalıdır. Bu da küresel bir strateji gerektirir. Nasıl ABD, AB ve Rusya’nın küresel stratejileri varsa, Türkiye de küresel bir stratejiye sahip olmalıdır” görüşümüzü koruyoruz.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, TRT’deki konuşması sırasında “ABD’nin PKK’ya karşı tavır değişikliğini farklı yorumlayanlar oldu? Sizin düşünceniz nedir?” sorusu üzerine, ABD’nin Türkiye’nin müttefiki ve terörle mücadelede işbirliği yaptığı bir ülke olduğunu söyledi.
“Terör tekrar tırmandığında maalesef işbirliğimiz gecikti tabii” diyen Gül, ABD’nin dikkatini çekmenin bazen vakit aldığını ancak Türkiye’nin bunu başardığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye’nin sabrının taştığını da gördüler. Böyle bir işbirliği olmasaydı zaten tek taraflı olarak Türkiye neye mal olursa olsun gereğini yapma kararını almıştı” dedi.
ABD ziyaretinde Bush ile ne görüşeceğinin sorulması üzerine Gül, ziyaretinin uzun yıllardan sonra ABD’ye yapılan ilk resmi ziyaret olduğunu belirtti. Sadece terör değil bir çok konuyu ele alacaklarını kaydeden Gül, “Terörle mücadeledeki işbirliğimizi tekrar gözden geçirme, pekiştirme açısından kuşkusuz ki önemli bir fırsat olacak. Orta Doğu, Kafkaslar, Orta Asya, enerji güvenliği gibi bir çok konu var. Zaten benimle görüşmelerden sonra Orta Doğu turuna çıkıyor ABD Başkanı. Bizim bölgedeki tecrübelerimizi aktarma açısından önemli olacak” dedi.

***

Nitekim ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean Mc Cormack, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Washington ziyaretinde ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile de kahvaltıda buluşacağını; Türk-Amerikan ikili ilişkilerini ve Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki konuları ele alacağını söyledi. Sean Mc Cormack, “Türkiye iyi bir dost ve müttefik. Aynı zamanda NATO müttefiki. Gül ve Rice ikili ilişkilerimizin çeşitli açıları hakkında konuşacaklar. Aynı zamanda Türkiye’nin bulunduğu komşuluktaki birçok konuyu ele alacaklar. Irak hakkında konuşacaklar. İran’ın, konuşma konularından biri olmasını beklerim” dedi.
Anlaşılıyor ki Türkiye hâlâ terörle İran konusunda bir noktaya getirilmek isteniyor!

Yazarın Diğer Yazıları