Milliyetçilerin avcı keklikleri ve seçim tutanağı!

CHP, halk oylamasında sandık sonuçlarını gösteren “tasdikli sandık kurulu tutanaklarının siyasi parti temsilcilerine verilmesinin” karar altına alınması isteğiyle Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.
Başvuruda, halk oylamasında sandık sonuçlarını gösteren sayım-döküm tutanağının sadece iki nüsha hazırlanacağı ve sandık görevlisi siyasi parti temsilcilerine verilmeyeceği yönünde duyum alındığı belirtildi.
Gerçekten de oylamanın sağlıklı yapılıp yapılmadığını, sonuçlara hile karıştırılıp karıştırılmadığını anlamanın tek yolu, sandık kurulu tutanaklarını bir araya getirip, açıklanan sonuçlarla karşılaştırmaktır.
Yüksek Seçim Kurulu, dün bu konuda bir karar alarak, sandık kurulu başkan ve üyelerince imzalanan tutanağın herkesin göreceği yerde bir hafta süreyle asılmasına ve yeteri kadar çoğaltılarak parti müşahitlerine verilmesine karar verdi. Tutanak vermemek, çalınan minareye kılıf uydurmak olurdu. Şimdi görev, siyasi partilerin ilçe başkanlarına ve sandıklarda görevlendirdikleri müşahitlere düşüyor. Son dakikaya kadar bekleyerek, tutanağı aldıktan sonra sandık başkanı ile birlikte torbayı ilçe seçim kuruluna teslim edene kadar görev başında olmalılar ki bir sahtekârlık yapılmasın.

* * *

Diğer taraftan Kahramanmaraş eski Milletvekili Edip Özbaş, Yeniçağ’a yaptığı açıklamada, Türk milliyetçilerinin 40 yıldır milletin doğrularını savunduğunu, büyük oyunlar karşısında avcı kekliği durumuna düşmemeleri gerektiğini söyledi.
Özbaş, “Ben bu süreci 1919 yılından daha olumsuz olarak görüyorum. Bugün referandum sürecinde evet veya hayır bahane edilerek Türk milletini bölme çabaları var. Dışarıdan kurgulanan bu oyuna Türk milliyetçilerini de dahil etmek istiyorlar. Başkalarının söylediği türküye bazı arkadaşlarımız eşlik ederek, onların kervanına katılıyorlar. Türk milliyetçileri makam ve mevki düşünmeden doğruları millete söylemekle yükümlüdür. AKP Türk milliyetçilerinin üzerinde oyun oynamak isteyebilir, ancak bu oyuna gelmemek gerekmektedir. Cumhuriyeti Atatürk ve Türk milliyetçileri kurdurmuştur. Bugün gelinen noktada Cumhuriyetin ipini Türk milliyetçilerine çektirmek istemektedirler. Bunun farkında olmamız gerekir” dedi.

* * *


Demek ki, cebren başaramadıkları aziz vatanı ele geçirme operasyonunu, referandum hilesi, seçim hilesi, Türk Milliyetçilerini avcı kekliği olarak kullanma hilesi gibi yollarla tamamlamak istiyorlar.
Bizim burada yıllardır yaptığımız ise Edip Özbaş’ın belirttiği gibi “makam ve mevki düşünmeden doğruları millete söylemek”tir.
Geçmişte de kendimize zarar vermek pahasına doğruları millete söyledik, bugün de aynı çizgiyi koruyoruz. Fakat görüyoruz ki çizgisinde kırıklık olanlar var! Bunların kişisel çıkar için satıldıkları kesindir. Gerçekler apaçık ortadayken Türkiye’yi bölünme aşamasına getiren bir partinin programına evet demek, Türk Milliyetçiliği ile bağdaşmaz.
Avcının vereceği yem için sanki hürmüş gibi kafes içinde öterek kendi soydaşlarını avcının bulunduğu yere davet eden, böylece yakalanmalarına veya ölmelerine sebep olan avcı kekliğinin durumu neyse, bizzat Tayyip Erdoğan’dan siyasi vaatler alarak veya AKP’nin yandaş medya çöplüklerinden yemlenerek Türk Milliyetçilerine ihanet edenlerin durumu da odur.

Yazarın Diğer Yazıları