Kaos çıkararak seçimi engellemek!

Kaos çıkararak seçimi engellemek!

İzmir''de HDP il başkanlığına yapılan silahlı saldırıda, hasta olan annesinin yerine çalışmaya gelen Deniz Poyraz adlı genç kadının katledilmesi olayı ile ilgili olarak, bu satırların yazıldığı saate kadar hükümet yetkililerinden ciddi bir açıklama gelmemişti!

Bunun yerine, itirafları ile haftalardır Türkiye''nin gündeminde olan Sedat Peker, mesaj yayınladı!

Sedat Peker, özetle, "İzmir HDP il başkanlığına yapılan provokasyon amaçlı saldırının çok daha büyüklerini ne yazık ki önümüzdeki zamanlarda yaşayacağız. Çok büyük bir oyun kurgulanıyor. Sokağa çıkmayın, çıkarsanız, ortalığı yangın yerine çevirecekler. Sadece cahil olanlar, gafil olanlar ve aptal olanlar düşmanlarının kurduğu oyunun bir parçası olur." dedi ve ayrıca bir ayrıntıya dikkat çekti:

"Ülkemizde yaşanan sorunların gerçek sebebi vefat eden Deniz Poyraz kardeşimizin yarım kalan kahvaltısında gizli. 20 yaşında olan bir kızın kahvaltısı sadece domates ve zeytinden oluşuyor."

Peker''in mesajlarına cevap verenlerden biri "Ülkemizin akil adamı Sedat Peker oldu" yorumunu yaptı. Zira Peker, daha önce de "Cem evlerine saldırı yaparak ülkeyi karıştıracaklar" diye mesaj yayınlamıştı.

***

Olayların nereye doğru evrilebileceği konusunda iki uzman kişi de uyarıda bulundu:

Emekli gazi emniyet müdürü ve avukat Fatih Eryılmaz, "Ergenekon kumpaslarındaki Alpaslan Aslan, Ogün Samast, Osman Yıldırım TSK''ya yapılacak operasyona için alana salınmış milliyetçi kılığına sokulmuş CİA/FETÖ operasyon elemanlarıydı. O zaman da bas bas bağırdık, kimse sesimizi duymadı. Bari şimdi duyun. Bu bir gladyo operasyonudur." diye mesaj yayınladı.

Sedat Peker''in açıklamalarını yorumlayan eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, "Bugünkü tablo çok daha vahim, 90''larda bu kadar kepazelik yoktu. Bu gidişin sonu siyasi cinayetlerdir." dedi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye''nin karışmasını; etnik, ideolojik ve siyasi fay hatlarının kırılarak fitne depremlerinin oluşmasını hedefleyen iç ve dış provokasyonlar devreye alınmıştır. Suçluların menfur eliyle, sokakların melun izbeliğinde hıyanet ve husumet arayışına çıkan mihraklar bugün İzmir''de ateşle oynamaya kalkışmışlardır. Bu haliyle HDP''nin İzmir il binasına yapılan saldırı kanlı bir prova, toplumun sinir uçlarını test eden kalleş bir tertiptir." diye açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gereken tedbirler alınmazsa daha çok cinayetler işlenecek daha büyük olaylar yaşanacak" tarzında uyarıda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Bulanık suda balık avlamaya çalışanlar, akıllarını başlarına alsın" dedi.

Yani üç parti genel başkanının da saldırının hangi amaçla yapıldığına dair tahmini var.

***

Saldırıyı kınamak ise bana olayın önemini azaltmak gibi geliyor! Kınamak ne demek, "lanet olsun" diyorum… Fakat gazeteciler, kınamakla yükümlü değildir, onların sorumluluğu olayların ardındaki gerçekleri bulmak ve yazmaktır.

Saldırının, özel kamplarda silahlı eğitim almış bir kişi tarafından yapılması, olaydan sonra bozkurt işareti yaparken çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkması, nasıl bir toplumsal çatışma planlandığını göstermektedir. Hrant Dink''in katledilmesi de o zaman güncel olan kavramla ulusalcıların, milliyetçilerin ve derin devletin yani ordunun üzerine yıkılmak istendi ve devam eden bu tür eylemler Ergenekon, Balyoz ve Casusluk davalarına dayanak yapılarak Türk ordusuna, Türk aydınlarına operasyon yapıldı. Sonra ne oldu? Direnecek güç kalmayınca ülkenin yönetim sistem değiştirildi!

Şimdi de ülke karıştırılarak adil bir seçimin yapılması engellenmek isteniyor olabilir!

Yazarın Diğer Yazıları