Hayırdır, bayrak yeni mi indirildi?

Diyarbakır’da askeri birliğin içindeki gönderden Türk bayrağının indirilmesine başta CHP ve MHP genel başkanları olmak üzere, yediden yetmişe herkes tepki gösteriyor... Öyle ki Tayyip Erdoğan bile bir süre sustuktan sonra bayrak nutukları atmaya başladı!
Gençlik veya bütün olarak halk, elbette bu tür olaylara tepkisini anında göstermelidir ama siyasilerin mangalda kül bırakmayan söylemlerini anlamakta güçlük çekiyorum ve sormak istiyorum:
Sadece Güneydoğu’da değil Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve bütün Türkiye’de Türk bayrakları indirilirken neredeydiniz?
Bu satırları okuyanların bir kısmı, “Diyarbakır’daki olaydan önce, nerede, ne zaman bayrak indirilmiş, neden bizim haberimiz yok?” diye sorabilir!
Zaten herkes bunu anlasaydı, bugün bir askeri birlikten Türk bayrağı indirilemezdi!

***

Bayrak neyin sembolüdür? Bir milletin egemenliğinin ve bağımsızlığının sembolüdür değil mi?
Daha, 2001 yılında ABD’den gönderilen gizli bir belge, yeni kurulan AKP’nin programı haline getirildiğinde, Tayyip Erdoğan’a yerel yönetimlere özerklik vermesi karşılığında destek göreceğinin bildirildiğinde bayrak indirilmemiş miydi?
Hadi bunu duymadınız diyelim! 2007 yılında Kenan Evren, “Bavyera’da üç bayrak gördüm. Biri Bavyera eyaleti bayrağı, ikincisi Almanya bayrağı, üçüncüsü AB bayrağı. Esasen biz de Türkiye’yi sekiz eyalete bölmeyi planlamıştık” dediğinde neredeydiniz?
MİT Müsteşarı Emre Taner, “Ulus devletler çözülüyor” derken neredeydiniz?
Hadi bunları önemsemediniz diyelim, Tayyip Erdoğan “Biz Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığını yapıyoruz. Bu proje içinde Diyarbakır’ı bölgenin yıldızı yapacağız” dediğinde neredeydiniz?
İşte şimdi Diyarbakır, Büyük Orta Doğu Projesi’nin yıldızı oldu! Proje, Türkiye’nin Güneydoğusu, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyi ile İran’ın Batı’sındaki toprakları Diyarbakır merkezli olarak birleştirmeyi öngörüyordu. Amerikalı subaylar, projenin haritasını, İtalya’da bir NATO toplantısında kullanmışlar, Türk subaylarının tepkisine de aldırmamışlardı!
Tayyip Erdoğan, Türk kimliği yerine “Türkiyeli” kavramını kullandığı zaman neden uyudunuz? Bayrak işte o zaman da indirilmişti? Ay yıldızlı al bayrak, Türk kimliğinin sembolü değil midir? Bir ülkenin başbakanı, milletin kimliğine karşı çıkıyor ama siyasi partiler hâlâ onu meşru kabul ediyor, Anayasa Mahkemesi, para cezası kesmekle yetiniyor, hemen ardından, askerler de kendilerine yapılacak Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi tamamen sahte belgelere ve iftiralara dayalı davalara boyunlarını uzatıyordu!
Peki terörle savaşan bayrak adamlar içeri tıkılırken neredeydiniz? “Yargılamanın sonucunu bekleyelim” diyen kimdi? Bayrak, ilk asker tutuklanırken indirilmişti, anlamazlıktan geldiniz... Hele hele kozmik odaya girilmesine izin verdiğinizde, bırakın bayrağın indirilmesini, artık teslim bayrağını da çekmiş oldunuz. Artık ordu komutanları, hatta eski genelkurmay başkanlarından biri tutuklanıyor, diğeri karakola imza vermek mecburiyetinde bırakılıyor, kısacası Türk ordusuna kumpas kuruluyor ama sesiniz çıkmıyordu...

***

“Ne mutlu Türküm diyene sözünü dağlara taşlara yazdılar. Bu ilkelliktir ve aşılacaktır” diyen kişiyi Cumhurbaşkanı seçtirirken de bayrağı siz indirmiş olmuyor muydunuz?
Cumhurbaşkanı da bayrak gibidir. Hatta Cumhurbaşkanının önünden geçerken bayrak eğilir! Önünde Türk bayrağı eğilecek kişi olarak, Türk kimliğini tanımayan birisine yol verirseniz, sonuçta Diyarbakır’da da bayrak indirilir, Ankara’da da!
Hadi geçtik hepsini, Türkiye’nin Başbakanı, T.C. tabelalarını indirip, “Türk Milliyetçiliğini de ayaklarımın altına alıyorum” dediğinde, bayrak indirilmiş olmuyor muydu?

Yazarın Diğer Yazıları