Gökçek'in konuğu "Kürdistan'ı kuran David Kamhi idi!
Ertuğrul Özkök’ün “Melih Gökçek bu kudretini nereden alıyor?” sorusunu cevaplandırmaya çalışırken, MOSSAD’ın eski ikinci başkanı David Kimche ile ilişkilerini anlatıyorduk.
8 Temmuz 2006 tarihli yazımızdan:
Glocal Forum Başkanı David Kimche, İsrailli yazar Nakdimon’un “Irak ve Komşu Ülkelerde MOSSAD - İsrail ve Kürt Hayallerinin Çöküşü” kitabında farklı bir isimle yer alıyor: David Kamhi!
Kamhi’nin internet ortamında anlatılan hayat hikâyesinde İsviçre doğumlu olduğu söyleniyordu. Ancak Nakdimon’a göre İngiltere doğumlu!
Kitapta, aynen şu ifadeler kullanılıyor:
“MOSSAD’ın ileri gelenlerinden olan Kamhi, İngiltere’de doğmuş, 1948 Savaşı’na katılmış, Kudüs Savaşı’nda yaralanmıştı. Ünlü bir gazeteci olan kardeşi John ile beraber Tepenin İki Yanında adlı kitabı yayımlandı. (Diğer kardeşleri hakkında bilgi verilmiyor) Bu kitap, 1948 Savaşı ile ilgili bazı gizli hikâyeleri ortaya çıkaran ilk kitaplardandır.
1980-87 yıllarında Dışişleri Bakanlığı’nda genel müdür olarak görev yaptığı sırada yazdığı Son Seçenek adlı kitabında MOSSAD’da çalıştığı günlerden beri bazı hikâyelere işaret etmiştir. Molla Mustafa Barzani ile görüşmek için seçilmesinde sadece diplomatik ve istihbari yeteneklerinin değil, Anglosakson görünümünün de etkisi vardı.
Kamhi’den, Kürt lideriyle yakından tanışması, Kürt isyanı ile KDP’nin yapısını incelemesi, isteklerini iyi bir şekilde öğrenmesi, isyanın durumunun iyileştirilmesi için fikir ve planlar geliştirmesi istendi.
Kamhi, Kürtlerin İran’daki temsilcisi Şemseddin Müfti ile birlikte, İran’dan SAVAK ajanlarının kullandığı bir jiple yola çıktı. 5 Mayıs 1965’te araba İran-Irak sınırını geçti. Ve Hacı Ümran köyünde Barzani’nin yazlık köşküne ulaştılar.
Kamhi, kampta birkaç gün kaldı. Kürt kıyafetleri giydi, bir tüfek aldı ve bir katıra binerek bir grup peşmerge ile birlikte bölgeyi gezdi. Celal adında bir köyde Barzani de kendilerine katıldı. Bu sırada üzerlerinden Irak’a ait MİG uçakları geçti ve iki defa saldırıya uğradılar.
İsrail’e döndüğünde Kamhi, Devlet Başkanı Lefi Eşkol ile görüştü ve şöyle dedi:
‘- Kürtlere mümkün olduğu kadar çok yardım etmeyi öneririm, çünkü onlar Irak ordusunun yarısı kadar.’
Bu iş için adı bugüne kadar gizlenen bir subay seçildi.
İsrail bu tarihten sonra İran istihbarat servisi SAVAK’ın gözetiminde Barzani’ye yardım etti. Silah, para, komutan ve danışman gönderdi.
Bugün, Talabani Irak Cumhurbaşkanı, Barzani de Kürdistan Başkanı ise, İsrail ve David Kamhi sayesindedir. İşte Melih Gökçek’in Ankara’da ağırladığı adam bu adamdır ve onun yönettiği Glocal Forum, KOSGEB ve gençlik organizasyonları vasıtasıyla Türkiye’ye nüfuz etmiştir.
* * *
İsrailli yazar Nakdimon’a göre 6 Ocak 1975’te Molla Mustafa Barzani, Washington’a bir mektup yazarak Amerikalılardan “Kürdistan’ı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmalarını” istedi. Barzani o günlerde yaptığı açıklamada, “Şayet Amerikan yardımları ihtiyacımızı karşılayacak düzeyde olursa, Kerkük’teki petrol merkezlerini ele geçirebilecek kadar güçleneceğiz. Bunu başarırsak, bu petrollerin idaresini Amerikan şirketlerine bırakacağız” demişti. Bugün, oğlu Mesud Barzani’nin Kerkük sevdasının altında bu söz yatmaktadır.
İşte David Kamhi, bu bağlantıları kuran adamdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’da ağırladığı adam bu adamdır!
Bilmiyorum, Ertuğrul Özkök’ün “Melih Gökçek, kudretini nereden alıyor?” sorusuna yeterince bir cevap oldu mu?