FETÖ'cü 80 vekil oy verecek mi?

Aydınlık gazetesi Ankara temsilcisi İsmet Özçelik'in "80 vekilden ByLock çıktı" manşetinin daha mürekkebi kurumadı, hatta Başbakan Binali Yıldırım'ın konuyla ilgili "İddia varsa araştırılır, gerçek ortaya çıkarılır. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değildir" sözleri de ortada ama uygulamada tam tersi yapılıyor.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre Binali Yıldırım'ın milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı toplantılarda, bir milletvekilinin "Parti içinde FETÖ temizliği için erken seçim yapılacağı söyleniyor" demesi üzerine Yıldırım, "Seçim, meçim yok. Benim partimde FETÖ'cü bakan, milletvekili yok. Bu iddialar partimize yönelik algı operasyonu. Bu oyuna gelmeyin" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de aynı toplantıda "Bize gelen ByLock listesinde milletvekili ve bakan yok" açıklamasında bulundu!

***

Hayati Yazıcı, "Ben AK Parti'nin içinde halen üst düzeyde FETÖ bağlantılı kişi olduğunu sanmıyorum. Siyasi ayak denildiğinde de iktidara bakıyorlar ama muhalefet dahil tüm siyasi kurumların bu açıdan taranması gerekir. Tek siyasi ayak biz değiliz" dedikten sonra, "AK Parti'de FETÖ'cü yok demedik ama barınamaz dedik" diye konuşmuştu..

Mehmet Ali Şahin ise "İstihbarat teşkilatımızın elde ettiği verilere göre 215 bin 'ByLock' sistemi kullanıcısı var. Şu ana kadar 170 bin civarında tespit edildi" dedi.

FETÖ'cü vekillerin üzerine neden gidilmiyor peki?

Bu sorunun cevabını da yine Aydınlık gazetesinin Genel Yayın Müdürü İlker Yücel, bir mesajla verdi:

-"AKP'de FETÖ'cü yok" açıklamasıyla "tedirgin olmayın, siz bize TBMM'de biraz daha lazımsınız, başkanlık oylaması falan..." demiş oluyorlar..

İsmet Özçelik ise "MHP'lilere 'Başkanlık sisteminin halk oyuna gitmesi için AKP'nin 330'a ihtiyacı var. MHP destek verecek mi?' diye sordum. Onlar bana AKP'de ne kadar fire olacağını sordular. 'Hayır vermeyeceğiz' demediler" diye yazdı..

Tayyip Bey, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı'nın niçin görevden alınmadığı sorulduğunda "Dere geçilirken at değiştirilmez" diyordu; anlaşılan o ki Bahçeli'nin başkanlık sistemi pasını vereceğini önceden biliyordu ki AKP içinde bir operasyona izin vermedi. 80 FETÖ'cü milletvekilinin 50'sinin AKP'li olduğu konuşuluyor. AKP+MHP, 356 ediyor. 50'sini çıkardığın zaman 306 kişi kalıyor. Gerçekten 80 FETÖ'cü varsa oylar 276'ya düşüyor. Kaldı ki MHP'li muhalif vekiller de başkanlık için oy vermez...

***

Konu yine Hintli filozof Beydeba'nın 2500 yıl önce yazdığı Kelile ve Dimne'deki, avcı, kedi, fare, gelincik ve baykuş oyununa döndü. Bu sütunun okurları bilir ama hatırlatayım:

Bir gün kedi, avcının kurduğu tuzağa yakalanmış. O sırada yiyecek aramak için yuvasından çıkan fare, kediyi o halde görünce önce sevinmiş ama arkasına dönüp baktığında onu kapmaya hazır bir gelincik ve ağacın tepesinde gözleriyle onu takip eden bir baykuş görmüş. Hemen kedinin yanına giderek, kendisine dokunmama sözü vermesi halinde iplerini kemirerek onu kurtarabileceğini söylemiş. Kedi öneriyi kabul etmiş. Gelincik ve baykuş kedinin yanına yanaşamamışlar ki fareyi kapsınlar.. Fare, kemirme işini ağırdan alarak son ipi koparmamış. Avcı gelene kadar işi ağırdan almış. Avcı gelince fare son ipi de koparmış, avcıyla burun buruna kalan kedi ağaca ancak tırmanabilmiş, fare de hemen bir yarığa sinmiş..

FETÖ'cü vekillerin bileti kesilirse, neler olacağını herkes biliyor!

Yazarın Diğer Yazıları