“Dağ Yahudileri”nin yönettiği ülke hangisi?

İsrail’in binlerce Ukraynalı Yahudi’yi, ülkeye getirmeyi planladığı ve bu kişiler için yerleşim birimi inşasına başlandığı iddia edildi. Anadolu Ajansı’nın İsrail’in Maarif gazetesinden naklettiği habere göre İsrail yönetimi, Ukrayna’da yaşanan olaylar sebebiyle evsiz kalan Yahudileri bölgeye getirmeyi planlıyor.

Ukrayna’nın doğusunda 6 bin Yahudi’nin evsiz kaldığına değinilen haberde, buradan getirilecek Yahudiler için İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett koordinasyonunda, gizli olarak yerleşim birimi inşasına başlandığı da öne sürüldü.

***

İsrail, kuruluşundan beri eski Sovyet coğrafyasından Yahudi göçmeni almıştır. Rusya’da kalan Yahudiler’in bir kısmı ise “Tat” olarak anılıyor. Vikipedi’de yer alan bilgilere göre “Tatların bir kısmı ’Dağ Yahudileri’diye anılmaktadırlar. İlk Asur işgal ve kolonizasyonu sırasında İsrail’den çıkartılan Yahudi göçmenlerin, müttefikleri İran tarafından Dağıstan’a yerleştirilmeleri ve daha sonra da Mitraizm, Zerdüştizm gibi inanışların etkisi ve Dağıstan’ı elinde tutan İranlı asker-soylularla karışmaları sonucunda oluştukları bilinmektedir. Çoğunluğu İslâm inancını benimsemişlerdir. Ancak Yahudi inancını koruyanlar Dağıstan’da ve Azerbaycan’da hâlâ yaşamaktalar. Dağıstan’ın Derbent ve Mahaçkala kentlerinde sinagogları açık bulunmaktadır.
1990’lı yıllardan itibaren yaşadıkları bölgelerden İsrail’e önemli bir göç dalgası yaşanmıştır.
Dağıstan’da 120 bin, İsrail’de 150 bin, Azerbaycan’da 100 bin, Rusya Federasyonu’nda 80 bin, Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Marmara bölgelerinde ise 200 bin kadar Tat’ın yaşadığı tahmin edilmektedir.”

***

Şimdi bu bilgileri niçin hatırlattım? Birincisi güncel bir olay. İkincisi ve daha önemlisi, Türkiye’de 200 bin Tat varsa ve bunların bazıları, Türkiye’nin dış politikasının oluşturulmasında birinci derecede etkili ise bu durumu seçmenin bilmesi gerekmez mi?
Türk Milleti’nin tıpkı Orhun kitabelerinde yazıldığı gibi “İlli millet idim, ilim var ama gücüm hani? Kime il kazanıyorum? Kağanlı millet idim, kağanım hani? Hangi kağana işimi gücümü veriyorum? Töreli millet idim, törem hani? Kimin töresine uymaktayım?” diye kendisine sorması gerekmez mi?
Bu konuyu gündeme getirmemizden dolayı, birileri hemen ırkçılık suçlaması yapacaktır? Hayır, biz “Yahudiler, İsrail’i yönetsin, Türkiye’yi ise Türkler yönetsin” diyoruz! Türklerin İsrail’i yönetmesi nasıl beklenemez ise Yahudilerin de kendilerini gizleyerek Türkiye’yi yönetmesi herhalde akla ve mantığa uygun değildir. Asıl bu durumda gizli bir ırkçılık yapılmakta, Türkiye’nin politikaları oluşturulurken Türk Milleti’nin çıkarları değil, İsrail’in çıkarları gözetilmektedir. Mesela Türkiye’nin Suriye politikası, Türk Milleti’ne değil, birinci derecede İsrail’in güvenliğine hizmet etmektedir!
Türk Milleti’nin bunun sebebini bilmesi gerekmez mi?

***

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Dersim tartışmaları”nın sorulması üzerine “Bu bir tuzak, o tuzağın bir parçası olmayalım” diyerek partisi içinde de devam eden etnik tutumlara gönderme yaptı.
Biliniz ki bugün Türkiye’de cumhuriyetin temellerini sorgulayan, cumhuriyeti yıkabilmek için Türklük kavramı ile Kürtler, Çerkezler, Lazlar, Gürcüler, Boşnaklar, Arnavutlar ve Araplar arasında eski travmalar üzerinden sorun çıkarmaya çalışan, “Toplumsal Psikanalizm” ile Türkiye’deki birliği sarsmaya çalışanların beyin takımı, aslında bu etnik kökenlerin hiçbirine mensup değildir!
Türk Milleti’nin bunları da bilmesi
gerekmez mi?

Yazarın Diğer Yazıları